Απέσυρε την τροπολογία για ΕΡΤ-ΑΠΕ-ΓΓΕ ο Ευ. Βενιζέλος

«Θα αποσύρω την τροπολογία για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μία ρύθμιση, η οποία θα γίνει κατανοητή κατ’ αρχάς από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.

Αποσύρθηκε η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η οποία εξαιρούσε τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, του ΑΠΕ και της γενικής γραμματείας ενημέρωσης από το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο.

«Επειδή το βαθμολόγιο-μισθολόγιο και γενικά η δέσμη των διαρθρωτικών αλλαγών είναι ζωτικής σημασίας για την κυβερνητική πολιτική και για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας, επειδή το νομοθετικό έργο πρέπει να ασκείται με απόλυτη διαφάνεια, επειδή η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση που στηρίζεται από τρία κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ και επειδή και στο εσωτερικό των εργαζομένων σε μεγάλους φορείς του Δημοσίου, όπως η ΕΡΤ, πρέπει να επικρατήσει μια δυνατότητα συζήτησης, ώστε να μην υπάρχουν και εσωτερικές αντιθέσεις, γι’ αυτό θεωρώ αναγκαίο να αποσύρω την τροπολογία αυτή, προκειμένου μέσα στις επόμενες μέρες, να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μία ρύθμιση, η οποία θα γίνει κατανοητή κατ’ αρχάς από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, θα γίνει κατανοητή ως προς το ευνοϊκό και φιλικό προς αυτούς περιεχόμενο» ανέφερε στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: 
kathimerini/skai

Δείτε επίσης