Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Ο κ. Γ. Παπανδρέου σκέπτεται σοβαρά να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές μέσα στο επόμενο τετραήμερο, εκτιμώντας ότι ίσως να μην υπάρχει άλλη διέξοδος.Ποιές οι αιτίες;

Η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να ζήσει σύντομη προεκλογική περίοδο, αν ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αποφασίσει να καταφύγει άμεσα σε εκλογές, με πιθανές ημερομηνίες 27 Νοεμβρίου ή 4 Δεκεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Παπανδρέου συστηματικά δηλώνει, ότι δεν προτίθεται να προκηρύξει εκλογές. Φαίνεται όμως ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου παραδέχεται πλέον ότι το κούρεμα μέρους του χρέους της χώρας, είναι ένα βαρύ φορτίο που δεν μπορεί να το σηκώσει μόνος του. Συγκεκριμένα οι επιπτώσεις είναι τεράστιες και μακροχρόνιες για την Ελληνική κοινωνία και ο κ. Παπανδρέου σκέπτεται ότι πρέπει να υπάρχει πλέον νωπή λαΐκή εντολή.

Φαίνεται επίσης ότι στο μυαλό του κ. Παπανδρέου, αρχίζει να ζυγίζεται η πιθανότητα μιας αποχώρησής του όχι μόνο από την πρωθυπουργία αλλά και από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει δηλαδή ότι στις εκλογές θα ηττηθεί, θεωρώντας ότι '' δεν πάει άλλο ''.

Μια τέτοια απόφαση, όντως θα αποσυμπιέσει την κοινωνία, που ζει υπό καθεστώς πρωτοφανούς ασφυξίας και θα θεωρήσει τις εκλογές ως έναρξη μιας νέας περιόδου που ίσως φέρει κάτι καλύτερο.

Ο κ. Παπανδρέου πάντως θέλει να έχει τις πολιτικές πρωτοβουλίες εφόσον προκυξήξει εκλογές. Θα τις προκυρήξει ως απόφαση ευθύνης απέναντι στη χώρα και όχι ότι σύρεται σε αυτές. Θα ισχυριστεί δε ότι προχωρά σε εκλογές αφού η πρότασή του για συγκυβέρνηση έχει απορριφθεί ενώ δεν συγκεντρώνονται οι 180 βουλευτές για να υπερψηφίσουν στη βουλή τη συμφωνία κουρέματος με την τρόικα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Σχόλια

Αμήν και πότε να φύγει ο ΓΑΠ και η παρέα του.

Δείτε επίσης