Ανδρουλάκης: Στην Ελλάδα είμαστε πρώτοι στα πανηγύρια, ξεχνώντας την ουσία

«Η κυβέρνηση έχει εισέλθει σε έναν κύκλο αμετάκλητης παρακμής. Αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε σε εκλογές και το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό γι’ αυτήν. Ο λαός δεν ξεχνά ούτε τα ψέματα και τα μεγάλα λόγια προ του 2015, ούτε και τη διαχειριστική ανεπάρκεια σε κρίσιμα ζητήματα.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Ο ευρωβουλευτής καταλόγισε ευθύνες για την εθνική τραγωδία τόσο σε υπηρεσιακούς, όσο και σε κυβερνητικούς παράγοντες. 

«Μετά τις φωτιές στην Πορτογαλία με τους 100 νεκρούς, η Ευρώπη πήρε το μάθημά της με τη δημιουργία ενός αυτόματου μηχανισμού βοήθειας στις χώρες που πλήττονται. Ο προηγούμενος μηχανισμός ήταν εθελοντικός, αλλά από το 2019 με δικούς του πόρους και εναέρια μέσα θα μπορεί να παρεμβαίνει αυτόματα σε χώρες που έχουν ανάγκη, ενώ η Ελλάδα θα μπορεί να παίρνει χρήματα για να εκσυγχρονίσει τα δικά της μέσα δασοπροστασίας».

Για την οικονομία ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι η μεγάλη πρόκληση είναι να έχει πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό. «Στην Ελλάδα δυστυχώς είμαστε πρώτοι στα πανηγύρια και τελευταίοι στις επιδόσεις σε κρίσιμα θέματα.

Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να εξασφαλίσει φθηνό δανεισμό μακροπρόθεσμα. Αλλιώς η οικονομία θα καρκινοβατεί καθώς θα αδυνατεί να πετύχει τα υψηλά πλεονάσματα που δεσμεύτηκε».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης