Αναδρομικός έλεγχος ντροπή για το πόθεν έσχες των πολιτικών - ΔΕΝ άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς!

Η Ελλάδα έχει "καθαρούς" πολιτικούς, ή πολιτικούς που ξέρουν να κρύβονται καλά. Ή ακόμα πιο απλά πολιτικούς που ποτέ δεν ελέγχει κανείς. Ο πολυδιαφημισμένος αναδρομικός έλεγχος των «πόθεν έσχες» πρώην πρωθυπουργών, υπουργών και υφυπουργών από το 1974 έως το 2012 (βάσει του σχετικού νόμου του 2012), δεν απέφεε τίποτε! Όλοι είναι και νόμιμοι και καθαροί!

Το γιατί δεν βρέθηκε τίποτε είναι απλό να απαντηθεί. Γιατί στην πραγματικότητα ΔΕΝ έγινε έλεγχος! Ο πρώην υπουργός κ. Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος υπήρξε ο εισηγητής του νόμου για τον αναδρομικό έλεγχο που ψηφίστηκε διακομματικά το 2012, είπε: «ούτε άνοιγμα λογαριασμών έγινε, ούτε πραγματογνώμονες κλήθηκαν, ούτε στοιχεία προσκομίστηκαν, ούτε κανένας ουσιαστικός έλεγχος έγινε».

Θεωρείται βέβαιο ότι αν ανοιχτούν λογαριασμοί πολιτικών "τα ευρήματα θα είναι στνταρακτικά" σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση ισχυού τραπεζικού παράγοντα. Όμως αυτός ο έλεγχος που ισχύει για κάθε Έλληνα, δεν έγινε.

Σε αυτόν τον έλεγχο παρωδία, επί συνόλου 455 προσώπων που ελέγχθηκαν, μόνον η ήδη γνωστή περίπτωση ενός πρώην υφυπουργού του ΠαΣοΚ, του κ. Ι. Ανθόπουλου, (διώκεται από την Δικαιοσύνη για υπόθεση «τοκογλυφίας»), υποτίθεται ότι εντοπίστηκε.

Μιλάμε κάποια στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι ήδη βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της εν λόγω ποινικής διερεύνησης.

Το ποσό,αυτό ανέρχεται σε 500.000 ευρώ ανώνυμων καταθέσεων του πρώην υπουργού Παιδείας και Εθνικής Οικονομίας επί κυβερνήσεων Κ. Σημίτη που φέρονται να μην δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που δήλωνε στο «πόθεν έσχες».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης