Αλλάζουν πάλι τον εκλογικό νόμο για να εφαρμοστεί αμέσως η απλή αναλογική; - Στο 2% η είσοδος στην Βουλή

Το κομματικό κράτος και οι τακτικισμοί είναι η μόνη δραστηριότητα αυτής της κυβέρνησης εδώ και δυο χρόνια. Τώρα ένας νέος επικίνδυνος τακτικισμός είναι σε εξέλιξη: Προσπάθεια οι επόμενες εκλογές να γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Η ομάδα περί τον κ. Τσίπρα που βρίσκεται στην εξουσία ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να παραμείνει στην εξουσία παρά την βέβαιη ήττα της στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές γίνουν. Έτσι σχεδιάζει τώρα να ΞΑΝΑΛΛΑΞΕΙ τον εκλογικό νόμο ώστε πείθοντας Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, να πιάσει τις 200 ψήφους στην Βουλή και οι εκλογές να γίνουν με απλη αναλογική.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", η ομάδα Τσίπρα προτίθεται να δεσμευτεί από τώρα μαζί τους για κυβερνητική συνεργασία.

Τι σκέπτονται λοιπόν στο Μαξίμου; να φέρουν και πάλι νομοσχέδιο για την απλή αναλογική με τρεις αλλαγές α) Στο 2% η είσοδος στην Βουλή β) "Σπάσιμο" της Β Αθήνας σε περισσότερες περιφέρειες και γ) κατάργηση του σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές.

Πράγματι ενώ στην ψηφοφορία του Ιουλίου του 2016 ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είχαν αρνηθεί να δώσουν θετική ψήφο, τώρα αν πουν «ναι» και οι βουλευτές τους τούς ακολουθήσουν, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.

* Τον Ιούλιο του 2016 υπέρ της απλής αναλογικής ψήφισαν 179 βουλευτές. Οι 153 της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.), οι 15 του ΚΚΕ, οι 9 του Βασίλη Λεβέντη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜ.ΑΡ. και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης