Αδιόρθωτος τακτικιστής ο κ. Τσίπρας, πάντα χωρίς σχέδιο και με την άποψη ότι φταίνε όλοι οι άλλοι πλην αυτού

Ο κ. Τσίπρας παραμένει ένας αδιόρθωτος τακτικιστής, με ασήμαντο έως μηδενικό πραγματικό έργο για την χώρα. Δεν είναι ο ηγέτης που έχει η ανάγκη η Ελλάδα για να ξεκολήσει από την ύφεση, αντίθετα είναι μια ακόμη αιτία για να συνεχιστεί.

ΜΜΕ και πολιτικό σύστημα αξιολογούν την πρώτη του του συνέντευξη (στον Άλφα), ενώ μπορούν πιο εύκολα να αξιολογήσουν τα ερείπια που αφήνει στην χώρα τους τελευταίους 7 μήνες. Αυτό δεν αρκεί; Όταν έχουμε άδεια ταμεία, κλειστές τράπεζες, νέα αποσύνθεση της οικονομίας, ξανά φορολογικούς διωγμούς, κατάρρευση όλων των οικονομικών δεικτών, τι νόημα έχει να αξιολογούμε... τι λέει για το νεο μνημόνιο που έφερε;

Οι πρώτοι που είδαν ότι ο Τσίπρας είναι ετερόφωτο πρόσωπο ήσαν οι δανειστές. H Libertion, με ολόκληρο άρθρο της περιγράφει ότι έμειναν έκπληκτοι γιατί κάθε φορά που ο Τσίπρας συμφωνούσε σε κάτι μαζί τους, ρωτούσε τους συμβούλους του αν μπορεί να το υπογράψει ή έβγαινε έξω να... τηλεφωνήσει! 

Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα, χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, για να καταλάβουν πως έχουν να κάνουν με: μια συνομοσπονδία μικρών κομμάτων που ξεκινούσε από τον τροτσκισμό περνούσε στους σοσιαλδημοκράτες και έφτανε στους σταλινικούς κομμουνιστές, τους οπαδούς του Τσάβες και τους μαοϊκούς και το οποίο σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια πέρασε από το 4% των ψήφων στο 36%.

Δεν μιλούσαν με ένα πρωθυπουργό λοιπόν αλλά με διάφορες συνιστώσες... ταυτόχρονα.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτός δεν μπορεί να είναι ο ηγέτης που χρειάζεται η χώρα για να σωθεί. Και θα τον δείτε αμέσως μετά την εκλογική συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές.

ΠΑΛΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ

Ο κ. Τσίπρας του καταστροφικού 7μήνου (που συνεχίζεται), απέκλεισε τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με οποιοδήποτε από τα κόμματα που ψήφισαν μαζί του το μνημόνιο: Χαρακτήρισε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το Ποτάμι, όχι «Εθνικής Ελλάδας», αλλά… «Εθνική διαπλοκής»! Δηλαδή μας... απειλεί: Αν δεν με ψηφίσετε, η πολιτική κρίση θα συνεχιστεί. Και η ετημυγορία του ελληνικού λαού; Ποιος να την σεβαστεί, ε;

Επιχείρησε λοιπόν να αποκλείσει σενάρια συνεργασίας με κόμματα της κεντροαριστεράς, όπως το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις διαρροές προς αυτά τα κόμματα, που πιθανόν να εμφανιστούν ως εν δυνάμει κυβερνητικοί του εταίροι. Φυσικά ποιος να τον πιστέψει; Αυτός δεν είχε πει ότι δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού; 

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ

Ο κ. Τσίπρας ούτε και τώρα έχει κάτι στο νου του για την Ελλάδα. Η μόνη αναφορά του σε σχέδιο ήταν: «Ο ελληνικός λαός θα έχει τη δύναμη να προχωρήσει σε αλλαγές που θα δώσουν αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα. Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση, αν δεν αλλάξει η ίδια. Ειδικά στη δημόσια διοίκηση».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης