Έτοιμοι να καλέσουν τον Τσίπρα για τριπλή συμφωνία μη εκλογών

Σενάριο αποφυγής των εκλογών εκδηλώνεται έντεχνα στο παρασκήνιο, τελευταία και στο προσκήνιο. Το σενάριο προβλέπει συνεννόηση της συγκυβέρνησης με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξει τριπλή συμφωνία: Εκλογή Προέδρου με πρόσωπο κοινής αποδοχής, ορισμός εθνικών εκλογών μέσα στο 2015 και κοινή στάση στην διαπραγμάτευση του χρέους.

Μια τέτοια συμφωνία έχει μεγάλη αποδοχή αφού:

* Οι ανεξάρτητοι βουλευτές παρατείνουν την παραμονή τους στα έδρανα της Βουλής (και βλέπουν μελλοντικά τι θα πράξουν)

* Η κυβέρνηση έχει χρόνο να οργανώσει το πολιτικό της μέλλον.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει την καυτή πατάτα στα χέρια της συγκυβέρνησης και δεν εμπλέκεται αμέσως με τα δύσκολα.

Το σενάριο αυτό το προωθούν Μέσα Ενημέρωσης, βουλευτές ΝΔ (Μιχελάκης), ΠΑΣΟΚ (Χρυσοχοίδης) και ΣΥΡΙΖΑ (Παπαδημούλης) κ.α.

Στην κυβέρνηση αποφάσισαν ήδη να αφήσουν σε ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ όλη την διαπραγμάτευση με την τρόικα και να κληθεί ο κ. Τσίπρας σε μια συνάντηση - όχι σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - για να ενημερωθεί για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα που είναι σε κρίσιμο σημείο (ώστε να τον ρωτήσουν: Μπορούμε μαζί;). Φυσικά θα γίνει και μια ανεπίσημη προσέγγιση για τα παραπάνω.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Υπάρχουν άλλα δυο σενάρια πάντως που εξετάζονται. Το πρώτο είναι να καταφέρει η κυβέρνηση να βρει τους 180 που χρειάζεται ώστε να εκλέξει Πρόεδρο και να συνεχίσει να κυβερνά. Διαδίδει δε ότι έχει ήδη 175 βουλευτές. Η αλήθεια είναι ότι για να βρεθούν οι 180 θα πρέπει να λιποτακτήσουν βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, την ΔΗΜΑΡ ακόμα και την Χρυσή Αυγή. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν, αλλά στην Ελλάδα του κ. Σαμαρά το παρασκήνιο είναι πεδίο σοβαρής δράσης.

Το δεύτερο σενάριο -αδύναμο- είναι να προσφύγει στις κάλπες ο κ. Σαμαράς (Ιανουάριο) αφήνοντας όλα τα μεγάλα προβλήματα (και την εκλογή Προέδρου) στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης