Έρχεται εκλογική συντριβή για Σαμαρά και Βενιζέλο

Όλες οι δημοσκοπήσεις που βρίσκονται στα συρτάρια του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν παγιωμένη διαφορά από τη ΝΔ στο 7%. Επιπλέον άνετη είσοδο των ΑΝΕΛ στην Βουλή, δηλαδή του κόμματος με το οποίο θα συγκυβερνήσει. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της ΝΔ αναπτύσσονται φυγόκεντρες δυνάμεις με σφοδρή κριτική κατά Σαμαρά.

Η κριτική εστιάζεται στον τρόπο που κυβέρνησε (δεν ρωτούσε ποτέ κανέναν, ούτε στο κόμμα φυσικά), στα πρόσωπα που προωθούσε (ασήμαντοι και ακροδεξιοί που μείωσαν δραματικά την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου) και τέλος στην πανικόβλητη πολιτική υποσχέσεων που ανήγγειλε από τις ευρωεκλογές και μετά (έξοδος στις αγορές, φοροελαφρύνσεις που δεν τηρήθηκαν, τέρμα στην επιτήρηση και τα μνημόνια κ.α.).

Η κριτική γίνεται και μάλιστα έντονα για έναν απλό λόγο: Έρχεται εκλογική ήττα που δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί και αυτό το γνωρίζουν πλέον ΟΛΟΙ στη ΝΔ. Θεωρείται βέβαιο λοιπόν ότι μετεκλογικά θα υπάρξει σοβαρή σύγκρουση στη ΝΔ δεδομένου ότι ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει να μην εγκαταλείψει την θέση του ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση Τσίπρα "θα είναι παρένθεση". Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσοι δικοί του θα έχουν εκλεγεί στη νέα Βουλή.

Βαριά αναμένεται να είναι η ήττα και για τον κ. Βενιζέλο ο οποίος κατηγορείται ανοικτά ότι έχει γίνει ουρά της ΝΔ, πήρε το κόμμα στο 13,5% και το οδηγεί στο 5% και ότι δεν έχει καμία απολύτως ιδεολογική πλατφόρμα για να αποτανθεί στην κοινωνία.

Πέραν των άνευ περιεχομένου συνηθισμένων λεκτικών του περιπλανήσεων, ο κ. Βενιζέλος έχει πλέον αποδειχθεί ότι δεν είναι ο ηγέτης που θα μπορούσε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια δεύτερη νέα εποχή.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ πληρώνει "την ευθύνη που ανέλαβε έναντι της χώρας" αλλά γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη ΝΔ που κινείται σε τετραπλάσια ποσοστά ψηλότερα από το ΠΑΣΟΚ;

Ο κ. Βενιζέλος έχει έναν ακόμη πονοκέφαλο το κόμμα του... Γ. Παπανδρέου αν αυτό αναγγελθεί. Ο τελευταίος δεν συγχωρεί ότι το έριξαν για να εφαρμόσουν τελικά την δική του πολιτική. Λέγεται δε ότι εχει αποφασίσει να αναγγείλει το κόμμα τις επόμενες ώρες. Σε μια τέτοια περίπτωση το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου θα συρρικνωθεί τραγικά.

Οι συσκέψεις για την τακτική του νέου κόμματος είναι καθημερινές, ενώ συντάσσονται και λίστες υποψηφίων.Στο ΠΑΣΟΚ... Βενιζέλου, θεωρούν ότι πλέον δύσκολα θα αλλάξει η τροπή των πραγμάτων και θα μεταπεισθεί ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει λάβει τις αποφάσεις του παρά τις διαφωνίες αρκετών ανθρώπων από το κόμμα αλλά και το προσωπικό του περιβάλλον.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης