Ένα email από το City (προβοκάτσια;) αναστατώνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Μείζον πολιτικό θέμα έχει προκαλέσει ένα e-mail που διέρρευσε στο Διαδίκτυο με την υπογραφή του εκπροσώπου του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Capital, Τζόερκ Σπόνερ, στο οποίο αναφέρεται πως το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε στο City του Λονδίνου από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Γιάννη Μηλιό, είναι «χειρότερο κι από κομμουνιστικό» και «θα φέρει το απόλυτο χάος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε το e-mail «κατασκευασμένο από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους». 

Πράγματι, δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος του Capital στη συνάντηση με τους κ. Μηλιό και Σταθάκη. Δεν υπήρχε στη συνάντηση ούτε ο Τζόκερ Σπόνερ φυσικά.

Η εν λόγω προβοκάτσια, εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη και την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την προσπάθεια της χώρας.

Το e-mail μεταξύ άλλων αναφέρει: "... Εάν δεν ήταν τόσο σοβαροί την ώρα που συνομιλούσαν (οι κκ Μηλιός, Σταθάκης), θα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε φαρσοκωμωδία στο θέατρο. Μας είπαν: 

- “Αισθανόμαστε πιο κοντά στο Podemos και στο γερμανικό “die Linke”, αν και εκείνοι είναι υπέρ το δέον φιλελεύθεροι”
- Θα τερματίσουμε τη λιτότητα – είπαμε στον κόσμο που βγαίνει στους δρόμους να σταματήσει να κάνει διαμαρτυρίες, γιατί θα αναλάβουμε (σσ την εξουσία) και θα τους φροντίσουμε. Δ
ωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, φαγητό, στέγη, υγειονομική περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη

Αύξηση μισθών για όλους με κατώτατο μηνιαίο μισθό τα 750 ευρώ, επιστροφή στους 14 μισθούς και 750 ευρώ x 13 μήνες για τους συνταξιούχους. Η πρόσληψη πολλών χιλιάδων υπαλλήλων σε κυβερνητικές θέσεις (σσ Δημόσιο).

Δημιουργία γραφείων πιστωτικής ανάλυσης που θα διαμεσολαβεί μεταξύ των τραπεζών και των δανειζομένων – και θα αποφασίζει ποιος θα πληρώνει, τι θα πληρώνει και τι θα “κουρεύεται”...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης