Ένα-ένα τα ΔΕΚΑ σκαλιά του Γ. Παπανδρέου, προς την καταστροφή της χώρας.

Γ. Παπανδρέου

Λάθη αδιανόητα, ερασιτεχνισμοί πρωτοφανείς, εμμονές σε αδιέξοδα και ψέμματα, πολλά ψέμματα, έφεραν την Ελλάδα στην πτώχευση. Το molonoti.gr υπενθυμίζει αυτή την διαδρομή προς τον πάτο που έχει δυο βασικά χαρακτηριστικά: Την ανικανότητα συνολικά του πολιτικού συστήματος και τα πρόσωπα που ευθύνονται για αυτή την πορεία.

Ο Γ. Παπανδρέου είναι το κεντρικό πρόσωπο. Χωρίς να απευθυνθεί πουθενά (κόμμα, Βουλή, αντιπολίτευση, ειδικοί κ.λπ.), αποφάσισε να διαχειριστεί ο ίδιος, εντελώς μόνος το τεράστιο αυτό εθνικό πρόβλημα. Μαζί του πρόσωπα με καταστροφική συμπεριφορά, όπως ο υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Παπανδρέου γνώριζε από τον Φεβρουάριο του 2009 -και ενώ κυβερνούσε η ΝΔ του Κ. Καραμανλή- ότι η χώρα έχει πέσει έξω οικονομικά. Και καταστρώνει "σχέδιο σωτηρίας", το οποίο προέβλεπε πρόωρες εκλογές και προσφυγή "έστω και με το ζόρι", στον διεθνή παράγοντα(!!!). Επιβάλλει, πράγματι, πρόωρες εκλογές τις κερδίζει και αρχίζει το ένα μετά το άλλο τα λάθη. Ιδού τα σημαντικότερα:
  • Ενώ ξέρει πολύ καλά -ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ- την οδυνηρή πραγματικότητα, δεν δανείζεται από το διεθνές περιβάλλον ένα πολύ μεγάλο ποσό (βγαίνοντας στην αγορά όσες φορές έπρεπε), ώστε να εξασφαλίσει πολύτιμο χρόνο για την χώρα. Ξεκινά το σχέδιο σωτηρίας με... άδεια ταμεία! Ουδείς στο εξωτερικό γνώριζε την κατάσταση της χώρας, η Ελλάδα εύκολα και φθηνά θα είχε τα χρήματα που χρειαζόταν.
  • Δηλώνει "λεφτά υπάρχουν" και... εγκρίνει τις πρώτες παροχές! Με άδεια ταμεία. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά ο κ. Λοβέρδος θα πεί: "Δεν υπάρχει σάλιο".
  • Θέτει ΠΡΩΤΟΣ το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, διεθνώς για να εκβιάσει βοήθειες. Έτσι προκαλεί αναπάντεχη αναστάτωση στην ευρωζώνη και όχι μόνο. Τα επιτόκια δανεισμού της χώρας εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, επιδεινώνοντας φοβερά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
  • Αποκαλύπτει στο... έκπληκτο ευρωσύστημα ότι η Ελλάδα "είναι μια χώρα τεμπέληδων με διεφθαρμένο Δημόσιο τομέα που ευθύνεται για την οικονομική χρεοκοπια"..! Η χώρα μπαίνει για πρώτη φορά στον φαύλο κύκλο της αναξιοπιστίας και ακόμα δεν έχει βγεί.
  • Αντί να προχωρήσει αμέσως σε "κούρεμα" του χρέους τον Μάιο του 2010, το απορρίπτει βεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα "θα πληρώσει το χρέος της στο ακέραιο". Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η ευκαιρία να μειωθεί το χρέος κατά δεκάδες δισ. ευρώ.
  • Δεν "παζάρεψε" ΤΙΠΟΤΕ στο μνημόνιο. Όροι εξοργιστικά απάνθρωποι έγιναν αμέσως δεκτοί. Το ξήλωμα της ελληνικής κοινωνίας είχε αρχίσει. Ότι ζούμε τώρα τόχτισε τότε αυτή η έλλειψη διαπραγμάτευσης.
  • Ενέκρινε μία πρωτοφανή σε σκληρότητα μια εντελώς αναποτελεσματική λιτότητα, οδηγώντας τη χώρα στην απόγνωση. Η πολιτική αυτή κατέστρεψε κλάδους, ανθρώπους, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
  • Φοβερή η ανικανότητα να σχεδιαστεί μια πορεία ανάπτυξης για τη χώρα. ΕΣΠΑ, λιμνάζοντα επενδυτικά κεφάλαια, γραφειοκρατία, αδιαφάνεια, διαφθορά, καθήλωσαν την Ελλάδα με την κυβέρνησή του "να μην ασχολείται".
  • Ποτέ στην ιστορία του τόπου τόσα ψέμματα. Κανένας στόχος δεν "πιάστηκε", ενώ οι της κυβέρνησης κάθε φορά διαβεβαίωναν ότι "αυτά είναι τα τελευταία μέτρα". Ανάμεσα στην κοινωνία και τους ψευδόμενους πολιτικούς έχτισε έναν τοίχο. Ψέμματα, ψέμματα,ψέμματα.
  • Το... κερασάκι στην τούρτα: Δημοψήφισμα για το μνημόνιο 2! Αναστάτωσε την Ευρώπη ενώ θα καλούσε τον ελληνικό λαό να υπερψηφίσει τα μέτρα του μνημονίου που δεν τα ήθελε, με το παραπλανητικό δίλλημα "ευρώ ή δραχμή". Καθαρός εκβιασμός.
Σήμερα ο κ. Παπανδρέου δίνει μάχη να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όμως οι πολιτικοί του επίγονοι (Βενιζέλος-Παπαδήμος), συνεχίζουν την δικιά του... πολιτική! "Ναι σε όλα" στην τρόικα και λιτότητα στη λιτότητα. Οι συνέπειες αυτής της συνεχιζόμενης πρακτικής είναι ανυπολόγιστες.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης