«Ο Παπανδρέου σώθηκε από τον πιο σκληρό του αντίπαλο» Spiegel: «Βενιζέλος, ο ταύρος των Αθηνών»!

«Ταύρο των Αθηνών» αποκαλεί το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με ένα εκτενές αφιέρωμα στον υπουργό, το περιοδικό αναφέρει ότι ο κ. Βενιζέλος «κάνει την πιο σκληρή δουλειά στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το "Der Spiegel", στόχος του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν ανέκαθεν να γίνει πρωθυπουργός της χώρας.

«Από τη στιγμή, όμως, που ανέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, μοιραία, η πολιτική του μοίρα, συνδέθηκε με αυτή του, μέχρι πρότινος, εσωκομματικού του αντιπάλου, πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, έχοντας πλέον πολύ δύσκολο έργο», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Το γερμανικό αφιέρωμα, μάλιστα, φιλοξενεί και το σχόλιο βουλευτή του ΛΑΟΣ που αναφέρει ότι «έχουμε πλέον δύο πρωθυπουργούς: έναν για τα σαλόνια της Ευρώπης και έναν για να κάνει τη βρώμικη δουλειά στο εσωτερικό».

«Ο Γ. Παπανδρέου σώθηκε από τον πιο σκληρό του αντίπαλο», αναφέρει το δημοσίευμα αναφερόμενο στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέτρεψε στον εαυτό του να σωθεί από τον πιο σκληρό εσωκομματικό του αντίπαλο. Ο Βενιζέλος ήταν η δεύτερη επιλογή του για το υπουργείο Οικονομικών μετά την άρνηση του Λουκά Παπαδήμου, τέως αντιπροέδρου της ΕΚΤ, να δεχθεί τη σχετική πρόταση. Ο Βενιζέλος το ήξερε αυτό, για αυτό και ήταν τόσο διστακτικός στο να αποδεχθεί τη θέση», σημειώνει το Spiegel.

Το περιοδικό αναφέρεται μάλιστα στους Παπανδρέου-Βενιζέλο ως μια ένα ξεχωριστό δίδυμο που ανέλαβε δράση την ώρα που η χώρα τους χρειάζονταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

«Από τη μία ο πρωθυπουργός με σπουδές στις ΗΠΑ και με τεράστια πολιτική κληρονομιά», o οποίος «πάντα έμοιαζε λίγο ξένος στους Έλληνες» και από την άλλη πλευρά ο «ξερόλας» υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έχει περάσει σχεδόν από όλα τα υπουργεία, αλλά «δεν προσθέτει κάτι παραπάνω στην προσπάθεια αποφυγής της χρεοκοπίας», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα πάντως με το   "Der Spiegel", ο Βενιζέλος δεν αποτελεί αυτή την στιγμή απειλή για τον Παπανδρέου, εν αντιθέσει μάλιστα με τους τους κ.κ. Α. Διαμαντοπούλου και Μ. Χρυσοχοΐδη.

Πάντως, σύμφωνα με τον Δημήτρη Δρούτσα, ότι η διαμάχη για τη διαδοχή του Παπανδρέου είναι εικονική. «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα του Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου είναι το μέλλον της Ελλάδας», αναφέρει.

Πηγή: 
spiegel online

Δείτε επίσης