«Έχουμε αποδείξεις» λέει η Παπαρήγα Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί σχέσεων κουκουλοφόρων-αστυνομίας

Αθήνα

Τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας ζήτησε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, έπειτα από καταγγελίες της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο κεντρικό δελτίο του Mega για σχέσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους κουκουλοφόρους με αφορμή τα επεισόδια της Πέμπτης.

Το ΚΚΕ έχει στη διάθεση του στοιχεία για να αποδείξει ότι υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους κουκουλοφόρους, είπε η γενική γραμματέας του κόμματος η οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για όσα καταγγέλλει.

Στο δελτίο παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Αθανάσιος Κοκκαλάκης ο οποίος τόνισε ότι η αστυνομία δεν έχει σχέση με τα όσα καταγγέλει το ΚΚΕ και κάλεσε την κυρία Παπαρήγα να θέσει τα όποια στοιχεία έχει υπ' όψιν των εισαγγελικών αρχών.

Απαντώντας, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι οι διασυνδέσεις θυλάκων της αστυνομίας με διάφορες ομάδες είναι γνωστές χρόνια τώρα. Όταν κλήθηκε και πάλι να απαντήσει εάν θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα, είπε: «Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη αυτών που λέμε. Θα πορευθούμε με τον τρόπο που πρέπει να πορευθούμε».

 «Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως όταν κάνουμε τέτοιες καταγγελίες στοχοποιούνται ο πολιτικός μας χώρος και πρόσωπα. Δεν φοβόμαστε, παίρνουμε όλη την ευθύνη, κάνουμε τις καταγγελίες και ευτυχώς υπάρχουν πάντα τίμιοι άνθρωποι και πηγές που βοηθάνε στην αποκάλυψη αυτών των στοιχείων» σημείωσε η γγ του ΚΚΕ.

Με αφορμή τις καταγγελίες της Αλέκας Παπαρήγα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε με επιστολή του από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας, αφού -όπως επισημαίνει- «τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες προς την αποστολή, τον ρόλο και τις λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας».

Πηγή: 
in.gr

Δείτε επίσης