Παραπάνω φόροι από... λάθος

Παραπάνω φόροι από... λάθος

 

Και ξαφνικά ο συστημικός και δουλικός Τύπος (Καθημερινή, Έθνος, Βήμα, Νέα κ.α.) ανακάλυψαν ότι το οικονομικό επιτελείο (δηλαδή η κυβέρνηση) από λάθος έχει περισσότερες εισπράξεις στον φόρο εισοδήματος! Οι μανδαρίνοι του Υπουργείου και οι πολιτικοί, όταν καταργούσαν τα αφορολόγητα, φορολογούσαν από το πρώτο ευρώ κ.λπ. δεν περίμεναν ότι στο α΄επτάμηνο του 2014 θα είχαν κατά 555 εκατ. ευρώ μεγαλύτερες εισπράξεις την ώρα που πολλοί συνέλληνες δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν (1,3 δισ. ευρώ κάθε μήνα τα απλήρωτα!).

Πολλά τα συμπεράσματα. πρώτα απ' όλα έχουμε ένα κράτος - μπουρδέλο που φορολογεί στο γόνατο. Ότι κάτσει. Δεύτερον έχουμε ένα κράτος που δημιουργεί τους περίφημους δια βίου οφειλέτες (ήδη έχουν φτάσει τα 3,5 εκατομμύρια οι πολίτες, που χρωστούν στο Δημόσιο). Και τρίτον ότι εισπραττουν δεν είναι από τον πλούτο των πολιτών, δεν είναι από περίσσευμα, είναι από αποταμιεύσεις δεκαετιών που δημεύονταΙ. Κατάσχονται ετσιθελικά.

Μπαίνουμε σύντομα στον Σεπτέμβριο και η χώρα βουλιάζει στην οικονομική καταστροφή. Δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα ότι κάτι θα διορθωθεί. Η αγορά καταστρέφεται από την υποκατανάλωση και τους αδιανόητους φόρους. Στην θέση των μεταρρυθμίσεων υπέρογκα πρόστιμα και φορο-έλεγχοι που αποδομούν κάθε επιχειρηματική προσπάθεια. Κύμα Ελλήνων θέλει να μεταναστεύσει όπως τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το καράβι που βουλιάζει.