Τριτοκοσμική η κατάσταση στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου, οι οποίοι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στη zougla.gr, αναγκάζονται να δουλεύουν καθημερινά, καθώς το σωφρονιστικό κατάστημα αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού της τάξεως του 40%. Ο κύριος Χρήστος Τσούρας, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, τονίζει πως πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού αναγκάζουν τους συναδέλφους του να μην παίρνουν ούτε ένα ρεπό την εβδομάδα.

«Υπάρχει έλλειψη προσωπικού της τάξεως τουλάχιστον 40% των οργανικών θέσεων. Υπάρχει έλλειψη από οδηγούς, από διοικητικό προσωπικό και από νοσηλευτικό προσωπικό. Καλούνται οι συνάδελφοι να δουλέψουν και 7 μέρες την εβδομάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι υπάλληλοι είναι αγανακτισμένοι»

Παράλληλα, ο κ. Τσούρας σημειώνει πως τα οικονομικά μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση έχουν φέρει τους εργαζομένους σε οικονομικό αδιέξοδο. Μάλιστα, μας εκμυστηρεύεται πως αρκετοί από τους συναδέλφους του αμείβονται με ποσά της τάξεως των 100 και των 200 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

«Κάναμε απεργίες με την ομοσπονδία μας πριν 20 μέρες, αλλά απάντηση ακόμα δεν έχουμε πάρει. Οι υπάλληλοι είναι όλοι αγανακτισμένοι. Μερικοί από αυτούς παίρνουν 50 και 100 ευρώ το δεκαπενθήμερο. Μπορεί να ζήσει οικογένεια με αυτούς τους μισθούς; Εάν συνεχιστεί αυτό το πράγμα θα φτάσουμε στο σημείο να πάρουμε τα κλειδιά και να σηκωθούμε να φύγουμε. Δεν αξίζει τον κόπο. Κάνουμε το πιο επικίνδυνο επάγγελμα και αμειβόμαστε με μισθούς πείνας» υπογραμμίζει.

«Να γίνουν άμεσα προσλήψεις»

Αν και το φαινόμενο έλλειψης προσωπικού είναι πανελλαδικό, ο κ. Τσούρας σημειώνει πως στην Πάτρα το πρόβλημα είναι ακόμα σοβαρότερο, καθώς, εν όψει πολυνομοσχεδίου, συνταξιοδοτήθηκαν τουλάχιστον 40 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

«Εμείς στην Πάτρα έχουμε σοβαρότερο πρόβλημα, γιατί έφυγαν γύρω στους 40 υπαλλήλους φοβούμενοι το πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε, διότι με αυτό θα είχαν μείωση στους μισθούς τους και επέλεξαν να συνταξιοδοτηθούν. Όταν ό άλλος θα έπαιρνε 1.000 ευρώ και καλείται τώρα με τα τελευταία μέτρα να δουλέψει για να παίρνει 700, είναι κορόιδο να καθίσει να δουλέψει;» διερωτάται.

«Έχουμε πρόβλημα συμφόρησης»

Επιπροσθέτως, αναφέρει πως οι φυλακές Αγίου Στεφάνου αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα συμφόρησης. Αυτό γίνεται απολύτως κατανοητό, αρκεί να αναλογιστούμε πως οι συγκεκριμένες φυλακές έχουν κατασκευαστεί για 400 άτομα και πλέον φιλοξενούν 750.

Παράλληλα, πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει και με τα συσσίτια των κρατουμένων, καθώς έχει γίνει σημαντική περικοπή στο ποσό που αντιστοιχεί στο γεύμα κάθε φυλακισμένου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης