Στην ψηφιακή εποχή από τον Δεκέμβριο η Δυτική Ελλάδα

Στην Πάτρα θα βρίσκεται αύριο Τρίτη, στις 6.30 το απόγευμα, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δρ. Σωκράτης Κάτσικας ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, με σκοπό να παρουσιάσει την επέκταση του σήματος της ψηφιακής τηλεόρασης σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

 Ο κ. Κάτσικας θα συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας, στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Κόλλα, στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου και θα αναγγείλει ότι από τις 9 Δεκεμβρίου ξεκινά η ψηφιακή εκπομπή από τα Ακαρνανικά Όρη ενώ θα αναφερθεί και στον προγραμματισμό επέκτασης του σήματος στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας. 

 Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ξεκινά η ψηφιακή εκπομπή από τα Ακαρνανικά όρη, στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας (κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά») από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, καθώς και από όσους περιφερειακούς σταθμούς είναι σε θέση να εκπέμψουν ψηφιακά.

 Περίπου 330.000 κάτοικοι των πόλεων του Αγρινίου,  της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Άρτας,  τμημάτων των Επτανήσων, καθώς και περιοχών των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρεβέζης και Αχαΐας, θα πρέπει να διαθέτουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή ενσωματωμένο στην τηλεόραση ψηφιακό δέκτη MPEG4 και να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στη συχνότητα 28 (530 MHz) για τα κανάλια της ΕΡΤ και στις συχνότητες 31 (554 MHz) & 37 (602 MHz) για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης