Στην Πολιτεία Πάτρας διοργανώνεται παιδική θεατρική παράσταση ''Τα κάλαντα στην Ελλάδα''

Το παιδικό θεατρικό έργο με τίτλο «Τα κάλαντα στην Ελλάδα» θα παρουσιαστεί  αυτό το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 στην Πάτρα στον πολυχώρο Πολιτεία στην Ακτή Δυμαίων. Θα δοθούν 2 παραστάσεις κάθε ημέρα στις 12 το μεσημέρι και στις 4 το απόγευμα.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης, «με συνοδούς καράβια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, Άγιους Βασίληδες, κολόνιες και ρόδια και με σταθμούς Κεφαλονιά, Χίο, Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ζάκυνθο, Κρήτη, Κύπρο και ελληνόφωνα χωριά κάτω Ιταλίας, συλλέγουμε στοιχεία από την πλούσια ελληνική Χριστουγεννιάτικη και Πρωτοχρονιάτικη παράδοση και παρουσιάζουμε μια εκπληκτική θεατρική παράσταση που υποστηρίζεται από ασύρματα μικρόφωνα κεφαλής, εντυπωσιακά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και εκπληκτικές μελωδίες.

Στη συνέχεια διαδραστικά με χρήση παραδοσιακών οργάνων όπως νταούλι, πιατίνια, πιανίκες, κουδουνάκια, τύμπανα, καστανιέτες, ξυλόφωνο, μεγαλόφωνο, μαράκες, ντέφι, κιθάρα και σύστημα ORFF και με την βοήθεια των ηθοποιών τα παιδιά συμμετέχουν στην παράσταση και μπορούν όσα θέλουν να ξετυλίξουν το ταλέντο τους ή τη μουσική τους κλίση.

Σε συνδυασμό με τη παράσταση, η “παραμυθού” μας με τη χρήση των μουσικών οργάνων μας και τη πλήρη συμμετοχή των παιδιών, θεατροποιεί παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια».

Στην παράσταση είναι ενσωματωμένο και κουκλοθέατρο με τίτλο «Οι μάγοι με τα δώρα». Με οδηγό το λαμπρό άστρο των Χριστουγέννων ξετυλίγεται μπροστά στα παιδιά με υπέροχες κούκλες και πανέμορφα σκηνικά, το ταξίδι του Κασπάρ,  του Μελχιώρ και του μάγου Βαλτάσαρ στην αναζήτηση του νεογέννητου Βασιλιά για να του προσφέρουν τα πολύτιμα δώρα τους (χρυσό, λιβάνι και σμύρνα).

Ηχολήπτης:  Παναγιώτης Κατσουλιώτος

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί:

Ρούλα Λυμνιάτη

Τριαντάφυλλος Πατίρης

Ιωάννα Σκλαβενίτη.

Τηλέφωνα κρατήσεων :  2610-527.584 & 6932.319.222

Γενική είσοδος : 8 ευρώ

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης