Στα άκρα έφτασαν οι κάτοικοι του Αρκτικού για τον ΧΥΤΑ Ζητούν την παύση της λειτουργίας του - Εντός του Νοεμβρίου οι αποφάσεις της δημοτικής Αρχής για την "επόμενη ημέρα"

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η χθεσινοβραδινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αντικείμενο το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, μέχρι το τέλος του έτους. Οι κάτοικοι του Αρκτικού Διαμερίσματος δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων, ενώ η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τις αποφάσεις της εντός του Νοεμβρίου.

Οι κάτοικοι κατηγόρησαν τη δημοτική Αρχή, σε υψηλούς τόνους, για αναξιοπιστία, καθώς βλέπουν ότι η δέσμευση περί οριστικού κλεισίματος του ΧΥΤΑ μέχρι τις 31/12/2011 δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς δεν έχει βρεθεί εναλλακτική λύση.

Από την πλευρά της η δημοτική Αρχή τονίζει πως οι εναλλακτικές λύσεις, που αφορούν στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, τη χωροθέτησή του κτλ, θα παρουσιαστούν σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει εντός του Νοεμβρίου, όπου εκεί το Σώμα θα κληθεί να λάβει και την τελική απόφαση.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης