Πρωτοφανής και συνεχής ο διασυρμός θεσμών και προσώπων, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας....

δημαρχειο πατρας

Βωμολοχίες, βρισιές που χαρακτηρίζουν μόνο απολίτιστους ανθρώπους και εικόνες που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ζήσει η Πάτρα,  συνθέτουν την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κατάσταση αυτή είναι μόνιμη και έχει σοκάρει την κοινωνία της πόλης που παρακολουθεί έκπληκτη.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς είναι ανεξάρτητος και όταν εξελέγει, οι Πατρινοί πίστεψαν ότι θα ζήσουν μια νέα εποχή μακράν της φαυλοκρατίας και του μινιμαλισμού που είχε επί χρόνια καθηλώσει την πόλη τους. Όμως οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν σε λίγες εβδομάδες. Οι 29 δημοτικοί σύμβουλοι που απάρτιζαν την πλειοψηφία (σε σύνολο 45), είναι πια παρελθόν.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Δημαράς, δεν έχει εδώ και μήνες την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα ένα απίστευτο χάος. Τίποτα δεν είναι δυνατόν να αποφασιστεί. Ο Δήμος δεν έχει ψηφίσει προυπολογισμό, τεχνικό πρόγραμμα, επιχειρησιακό σχέδιο κ.ο.κ. Τώρα δεν μπορεί να εκλέξει ούτε... πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (έχουν ήδη γίνει τρεις άκαρπες ψηφοφορίες). Οι δε συνεδριάσεις του Σώματος, είναι ο ορισμός της παρακμής. Αντί συνεδρίασης επικρατεί πάντοτε ένα συνοθύλευμα τσακωμών. Μπορεί κανείς να δεί 3-4 διαφορετικές εστίες καυγάδων μέσα ή και... έξω από την αίθουσα, με βαρύτατους πεζοδρομιακούς χαρακτηρισμούς, πάντοτε μεταξύ των συμβούλων της παράταξης Δημαρά.

Ιδού τι έχει συμβεί:

* Στην αρχή παραιτήθηκαν αντιδήμαρχοι που... ( πρωτοφανές! ) παραιτήθηκαν και από δημοτικοί σύμβουλοι! Αυτό ερμηνεύεται ως κίνηση απόλυτης και συνολικής ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ, του τι γίνεται στον Δήμο Πατρέων...
* Μετά αποχώρησαν 8 σύμβουλοι που κινούνται ομαδοποιημένα, με αποτέλεσμα να χαθεί οριστικά η πλειοψηφία. Αυτοί οι "8", ψηφίζουν αρνητικά στα πάντα και πρωταγωνιστούν ένας-ένας προσωπικά και συστηματικά στην ποιότητα των συνεδριάσεων του ΔΣ. Φυσικά εξ ίσου ευθύνονται και οι παραμέιναντες στον κ. Δημαρά, ο οποίος  διέγραψε τους "8" που είναι οι Μακρής, Καλετζιώτη, Παπαντωνοπούλου, Κουρή, Μαλλιώρης, Βανταράκης, Χρυσανθακοπούλου και Ξυπολιάς.
* Τέλος προ ημερών, παραιτήθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιαννακόπουλος, δηλώνοντας πως δεν αντέχει αυτή την εξευτελιστική καθημερινότητα. Παραιτήθηκε δε και από δημοτικός σύμβουλος! μη θέλοντας να έχει καμία σχέση με αυτό που λέγεται σήμερα "Δήμος Πατρέων".

Στον εξευτελισμό του Δημ. Συμβουλίου όπως αποδεικνύεται τώρα, μεγάλη ευθύνη έχει δυστυχώς και η αντιπολίτευση. Ενώ μπορεί να απέχει από την ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου Δ.Σ., (έτσι κι αλλιώς ο νόμος επιβάλλει ο πρόεδρος να είναι από την πλειοψηφία), παρίσταται σύσσωμη και ψηφίζοντας λευκό δεν επιτρέπει να υπάρξει η αναγκαία πλειοψηφία "επί των παρόντων", για να εκλεγεί επιτέλους... κάποιος για πρόεδρος και να επαναρχίσει να λειτουργεί το Σώμα! Πρόκειται πραγματικά για ντροπή, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση δεν έχει λόγο στο πρόσωπο που θα επιλεγεί και που μπορεί να εκλεγεί ακόμα και δια διορισμού. Προς τι λοιπόν αυτή η κωλυσιεργεία που "φρενάρει" τα επείγοντα της πόλης;

Το ίδιο χάος επικρατεί και στους Οργανισμούς του Δήμου Πατρέων. Και κει έχει χαθεί η πλειοψηφία στα Διοικητικά Συμβούλια, μέ αποτέλεσμα να χάνονται επιδοτούμενα προγράμματα, να διασύρονται εταιρείες που οι προτάσεις τους χαρακτηρίζονται "αρπαχτές", αλλά και πρόσωπα. Μια τέτοια περίπτωση είναι του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κ. Γιάννη Βόγλη. Παρά την εξαιρετική δουλειά του, τον διώχνουν! Ο μεν πρόεδρος Ν. Μακρής τον θέλει αλλά επειδή ανήκει στην ομάδα των "8", η πλειοψηφία στο ΔΣ του φορέα που ελέγχεται από τον κ. Δημαρά, δεν... εγκρίνει την σωστή επιλογή του, αφήνοντας το θέατρο ακέφαλο! Σημειώστε ότι ο κ. Μακρής όταν αποχώρησε από την παράταξη Δημαρά, υπέβαλε την παραίτησή του από το ΔΗΠΕΘΕ στο Δημοτικό συμβούλιο, που με την συσπείρωση των "8" και της σύσσωμης της αντιπολίτευσης δεν έγινε αποδεκτή..!

Τα παραδείγματα φθοράς και απραξίας στον Δήμο Πατρέων είναι πολλά και καθημερινά. Και οδηγούν σε ένα οριστικό συμπέρασμα. Η Πάτρα και πάλι καθηλώθηκε στα ανούσια. Μάλιστα τώρα και στα ταπεινά και αναξιοπρεπή. Το "πείραμα" Δημαρά έχει ήδη αποτύχει, η θητεία του θα συνεχιστεί με ύβρεις, εξευτελισμούς και μηδενικό έργο. Ήδη χάθηκε ο πρώτος χρόνος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης