Όμορφες εικόνες σε τοίχους της Πάτρας από το Street Art Festival Patras

Το 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras|ArtWalk 3 συνεχίζει με εξαιρετικό παλμό μέσα στην πόλη. Η διοργάνωση επιδιώκοντας να στηρίξει την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, σε μία ανδροκρατούμενη περιοχή, υποδέχεται την 3η κατά σειρά τοιχογραφία με την πρώτη γυναίκαStreet Artist για φέτος, την Christina Angelina.

Η Christina Angelina γεννήθηκε και μεγάλωσε στην γειτονιά Venice της California των ΗΠΑ. Με πολλά ερεθίσματα από διαφορετικά είδη τεχνών, η ίδια επέλεξε να ασχοληθεί με την ζωγραφική. Στην εφηβεία της ξεκίνησε να πουλά έργα της σε φίλους και περαστικούς, ενώ στην συνέχεια ολοκλήρωσε της σπουδές της στην σχολή Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο του UCLA ενώ πήρε και το πτυχίο της στην φωτογραφία από το Art Centre College of Design. Πριν ξεκινήσει την παθιασμένη της ενασχόληση με την Street Art, καταπιάστηκε με το σχέδιο, την ζωγραφική και το graphic design

Η καλλιτέχνιδα εστιάζει σε μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες γιατί επιθυμεί να δημιουργεί εκτός περιγραμμάτων και ορίων. Δεν ακολουθεί τους κανόνες και γι’ αυτό τον λόγο ονομάστηκε και Starfighter (η μαχήτρια των αστεριών). Αυτό που την παθιάζει στις τοιχογραφίες είναι πως οι τοίχοι στην πόλη διέπονται από το αναπάντεχο, το μη ελεγχόμενο, το μη προγραμματισμένο, μετατρέπονται σε έναν τεράστιο καμβά δίχως χωρικά και γεωγραφικά όρια. Οι προσωπογραφίες, στην δουλεία της, αποπνέουν μία έντονη δυναμικότητα ενώ συνομιλούν με το αστικό τοπίο, όπου λειτουργεί σαν πηγή έμπνευσης για την καλλιτέχνιδα. Προτιμά να καθιστά «ζωντανές» τα εγκαταλελειμμένα σημεία της πόλης έχοντας ως κυρίαρχο εργαλείο στην δουλειά της, το spay.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες της Street Art, όπως Fin DAC, Ease One, SEK, Hueman και Kevin Ledo. H Nike,Nylon MagazineHeineken και Microsoft έχουν υποστηρίξει το έργο της.

Το 2012, ολοκλήρωσε μια σειρά σχεδίων για τον οίκο Christian Louboutin στο  Neiman Marcus του Beverly Hills.
Πέρα από το Los Angeles, έχει δημιουργήσει τοιχογραφίες στο Βερολίνο, το Μαϊάμι, το Ρενό, την Ν.Υόρκη, το Μπέλφαστ και το Σάο Πάολο. 

Βρίσκεται για πρώτη φορά στην Πάτρα στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Street Art Festival Patras|ArtWalk 3.

Θα βρίσκεται στην οδό Πάφου 1 από τις 19 έως και τις 23 Μαΐου και οι λάτρεις της 
Street Art θα μπορούν να την απολαύσουν από κοντά.

Παρακολουθήστε  το έργο της Christina Angelina στα social media της:

https
://www.instagram.com/starfightera/
https
://www.facebook.com/Christina-Angelina-183335571768922/

- Τo ArtWalk 3 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,