"Το φάλτσο μικρόφωνο" της Ελένης Φυσέκη από τις εκδόσεις Πικραμμένος

Ένα ακόμη μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Πικραμμένος: "Το Φάλτσο μικρόφωνο" της Ελένης Φυσέκη, αναγγέλεται από τον ποιοτικό εκδοτικό Οϊκο. Η ιστορία:

Ο Νίκος, τέως ροκάς και νυν επαγγελματίας ηχολήπτης, έχει αποχαιρετήσει ειρηνικά και προ πολλού και τις ροκ μπάντες και τη θητεία του στο sex ʼn’ drugs and rock ʼn’ roll. Έχει συμβιβαστεί στωικά με τον ρεαλισμό της εγχώριας πραγματικότητας που υπαγορεύει πως η μόνη πιθανότητα για να ζήσει σήμερα κάποιος από τη μουσική στην Ελλάδα έχει σίγουρα μπουζούκια στην ορχήστρα.

Στην εποχή της κρίσης, όπου οι ένδοξες νύχτες έχουν παρέλθει και για τις μεγάλες πίστες, μια ακόμα σεζόν με δουλειά δεν είναι και λίγο. Όταν ο τραγουδιστής-φίρμα κλείνει την ανοιξιάτικη σεζόν σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης το αθηναϊκό σχήμα μαζί με τον Νίκο ξεκινούν πρόβες και εμφανίσεις στη συμπρωτεύουσα. Ωστόσο, η απρόοπτη και μυστηριώδης εξαφάνιση του Τάκη, βασικού κιθαρίστα της ορχήστρας και κολλητού φίλου του Νίκου, θα αναστατώσει και τους μουσικούς αλλά κυρίως τον Νίκο.

Έτσι ο Νίκος όσο και αν θέλει να δηλώνει πως το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να παίζει μουσική και να ρυθμίζει ηχεία και μικρόφωνα, θα κληθεί να εκτελέσει κακήν κακώς και τον ρόλο του ντετέκτιβ…

Ένας άφαντος φίλος και πολλές φήμες υφέρπουσες, ένα σμάρι βασιλιάδες και πεταλουδίτσες της νύχτας, ταλαντούχοι και ατάλαντοι, με απωθημένα ή  χωρίς ριγμένοι στο νταραβέρι γύρω από το σουξέ και τη μεγάλη φίρμα – μια ανταπόκριση σε νουάρ απόχρωση από τα παρασκήνια της πίστας.