Το Πατρινό Καρναβάλι του 2012 θα είναι το Καρναβάλι των 3Α!

Το Πατρινό Καρναβάλι του 2012 θα είναι  το Καρναβάλι των 3Α (Αντικαταθλιπτικό-Αισιόδοξο, Αναπτυξιακό, Αλληλεγγύης).Αυτός είναι ο στόχος του Δήμου της Πάτρας που σήμερα παρουσίασε το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το Πατρινό Καρναβάλι, που παραχωρήθηκε στα ΜΜΕ, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων Ηλίας Γρηγόρης τόνισε ότι οι υπεύθυνοι του Καρναβαλιού πέρασαν έξι πολύ δύσκολους μήνες στη νεοσυσταθείσα Κοινωφελή Επιχείρηση προκειμένου να μεταβιβάσουν αρμοδιότητες σε άλλους Οργανισμούς έχοντας πάντα ως κριτήριο να μην κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας ανθρώπων που δούλευαν στις επιχειρήσεις που συνενώθηκαν.

«Ήταν έξι δύσκολοι μήνες που σίγουρα μας αφαίρεσαν χρόνο από την κύρια ενασχόλησή μας, που έπρεπε να ήταν μια νέου τύπου οργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού. Ωστόσο, παρά τις καθυστερήσεις νομίζω ότι έχει μπει πλέον το νερό στο αυλάκι και είμαστε έτοιμοι όχι μόνο να κάνουμε ένα καλό Καρναβάλι, αλλά να ξεκινήσουμε το Καρναβάλι του 2013 από τον Μάρτιο κιόλας.

Σε όσους επιμένουν να έχουν αμφιβολίες, δικαιολογημένες ως έναν βαθμό καθώς εδώ και χρόνια ακούνε ότι το επόμενο Καρναβάλι θα αρχίσει αμέσως μετά τη λήξη του τρέχοντος, θα έλεγα ας κάνουν υπομονή για ενάμιση μήνα. Και ως τότε ας μπουν στους ρυθμούς του Πατρινού Καρναβαλιού που αρχίζει τυπικά σήμερα, ουσιαστικά το Σάββατο», τόνισε ο Ηλίας Γρηγόρης.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας συνέχισε με τα εξής:

«Το φετινό Καρναβάλι προσπαθούμε να αποτελέσει το καλύτερο αντικαταθλιπτικό για τους συμπολίτες μας στις μαύρες και καταθλιπτικές ημέρες που ζούμε λόγω των πολιτικών επιλογών που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Μόλις προχτές μάθαμε ότι άλλα Καρναβάλια όπως αυτό της Ξάνθης, λόγω δύσκολων οικονομικών περικόπτουν εκδηλώσεις.

Στην Πάτρα, περιορίζουμε δραστικά το κόστος, αλλά εκδηλώσεις δεν κόβουμε. Απεναντίας αυξάνουμε επιχειρώντας να δώσουμε διάρκεια στην καρναβαλική περίοδο. Και το επιτυγχάνουμε στηριζόμενοι στην αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητα των Καρναβαλιστών και όλων των τοπικών συλλογικοτήτων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα που στηρίζεται σε τοπικές δυνάμεις», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Επίσης υπογράμμισε ότι η γνωμοδοτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του Πατρινού Καρναβαλιού 2012, σε μεγάλο βαθμό βασίστηκε στη διαβούλευση που είχε πραγματοποιηθεί στο ίντερνετ.

Κάλεσε όλους τους Πατρινούς, όλες τις συλλογικότητες να συμμετέχουν στην Ημέρα Έναρξης. Να έλθουν να παρουσιάσουν τη δική τους δουλειά, να κάνουμε μια Ημέρα Έναρξης που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί του Σαββάτου και θα τελειώσει την Κυριακή το πρωί.

Ευχαρίστησε θερμά τους καρναβαλιστές, τους εργαζόμενους στο Συνεργείο, την Κοινωφελή Επιχείρηση, τη Γνωμοδοτική Επιτροπή και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς, που πραγματικά λειτουργούν με διάθεση, πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας και οι συνεδριάσεις τους δεν θυμίζουν σε τίποτα τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις.

Από την πλευρά της η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά αναφέρθηκε στη φετινή Ημέρα Έναρξης, μια πρόταση που μπορεί να αγκαλιαστεί από τον κόσμο και τα επόμενα χρόνια.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης που θα κρατήσει κατά τη διάρκεια όλης της μέρας, όπως είπε, ανταποκρίθηκαν με θέρμη πολλές ομάδες, φορείς, σύλλογοι, καλλιτεχνικά σχήματα, ελεύθερες συμμετοχές και εμπλέκονται όλοι οι πολίτες. Παράλληλα, όπως υπογράμμισε η Μαρία Κουρμπανά, οι δράσεις της Ημέρας Έναρξης θα υποστηρίξουν και θα τονώσουν την τοπική αγορά.

Στη συνέχεια η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού παρουσίασε το πρόγραμμα της Ημέρας Έναρξης, ενώ αναφέρθηκε και στις φετινές τηλεοπτικές μεταδόσεις του Πατρινού Καρναβαλιού από την κρατική τηλεόραση.

Έτσι θα μεταδοθούν απευθείας η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου, η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής και η τελετή λήξης, ενώ θα μεταδοθούν σε μαγνητοσκόπηση η τελετή έναρξης και η παρέλαση του Καρναβαλιού των Παιδιών.

Επίσης τις δυο τελευταίες εβδομάδες θα μεταδίδονται καρναβαλικά δελτία με μικρά βίντεο, ενώ πριν την τελετή λήξης θα μεταδοθεί εκτεταμένο βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του Πατρινού Καρναβαλιού του 2012.