Το ορχηστρικό σχήμα Vibrato της Πολυφωνικής σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 στις 7 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο ‘’Απόλλων’’ της Πάτρας, από το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, η επίσημη Τελετή Έναρξης, της 12ης επιστημονικής Διημερίδας που διοργανώνεται στις 15 και 16/10 στην Πάτρα με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας  και με επιφανείς καλεσμένους και ομιλητές.

Η κεντρική διάλεξη θα γίνει από την Καθηγήτρια - Prof. Gelina Harlaftis, Director, Institute for Mediterranean Sciences (IMS) και θα απονεμηθούν επιστημονικά βραβεία.

Η όλη Διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Το κλείσιμο της Τελετής Έναρξης (9μ.μ. σύμφωνα με το πρόγραμμα), θα πραγματοποιήσει το Ορχηστρικό Σχήμα «Vibrato» της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, ειδικά προσκεκλημένο για την εκδήλωση αυτή και θα ερμηνεύσει το πιο κάτω πρόγραμμα:

‘’ΛΑΙΚΟ ΑΛΕΓΚΡΟ’’, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ, ‘’ΚΑΜΗΛΙΕΡΙΚΟΣ’’, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ, ‘’ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ’’, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ‘’ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ’’, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΙΟΣ, Στίχοι: ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ, ‘’ΑΤΘΙΔΑ’’, ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, Στίχοι: ΣΑΠΦΩ, Απόδοση: ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΚΙΣΗΣ, ‘’ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ’’, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, Στίχοι: ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ, ‘’ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ’’, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, Στίχοι: ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ, ‘’THE SONG OF JAPANESE AUTUMN’’, YASUO KUWAHARA.

Η διδασκαλία των έργων έχει πραγματοποιηθεί από τους καθηγητές του Ωδείου της ‘’Πολυφωνικής’’, Τέτη Ζέρβα και Σωτήρη Γκλαβά. Ερμηνεία έργων: Δέσποινα Κριμπά.

Τη μουσική διεύθυνση θα έχει ο συνθέτης και καθηγητής κιθάρας, Γιώργος Αθανασακόπουλος.