Τερζής: Εξαιρετικός ο απολογισμός Καζάκου στο ΔΗΠΕΘΕ

Δηλώσεις Ανδρέα Τερζή: «Πραγματοποιούμε τη σημερινή συνέντευξη τύπου, γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Κώστα Καζάκο του οποίου η θητεία έληξε πρόσφατα, για τη συνολική συμβολή του στην αναβάθμιση της δραστηριότητας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Το μυστικό της εξαιρετικά πετυχημένης δίχρονης θητείας του κ. Καζάκου, εμβληματικής μορφής του Ελληνικού θεάτρου και της νεώτερης ιστορίας της χώρας μας, δεν βρίσκεται μόνο στην τεράστια καλλιτεχνική του αξία αλλά και στον απίστευτα καλοσυνάτο και σεμνό χαρακτήρα του που οδήγησε σε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με όλο το δυναμικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και με τους δεκάδες συνεργάτες του θεάτρου από την περιοχή μας και όλη την Ελλάδα. Η συμβολή όλων αυτών, οι οποίοι πίστεψαν στο «όραμα» του μεγάλου αυτού θεατράνθρωπου και προσέφεραν ότι καλύτερο είχαν με όλη τους την ψυχή, είναι πάρα πολύ σημαντική.

Tο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στη διετή διάρκεια της θητείας του κ. Καζάκου ανέβασε στην Κεντρική του Σκηνή, με σκηνοθέτη/πρωταγωνιστή τον ίδιο τον κ. Καζάκο, τις παραγωγές “Η Ζωή του Γαλιλαίου”, το εμβληματικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, όπου παρακολουθήθηκε από 11000 θεατές, δίνοντας 70 παραστάσεις και “Οι Μικροαστοί” του Μαξίμ Γκόρκι, όπου παρακολουθήθηκε από 5000 θεατές, δίνοντας 38 παραστάσεις. Σε αμφότερες τις παραγωγές, αξιοποίησε πλειάδα πατρινών ηθοποιών και μουσικών.