"Τα Μάγια της Πεταλούδας" στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι Πολυφωνικής μεταφέρουν το πρώτο θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στη σκηνή του Θεάτρου «Απόλλων»» για να νιώσουμε ότι: «Ποίηση είναι η ίδια η ζωή». «Ζωή με συμβιβασμούς δεν είναι ζωή. Ο Έρωτας είναι συνώνυμο της Ελευθερίας».
 

Σαράντα μέλη του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ μεταμορφώνονται στην πολύχρωμη κοινότητα των εντόμων του Λόρκα και μέσα από την πρωτότυπη μουσική, το τραγούδι και τον χορό, έστησαν έναν καινούργιο τρόπο αφήγησης του κλασικού αριστουργήματος.

Ο Λόρκα χρησιμοποιεί ένα παραμύθι για να μας πει ότι όλα τα ζωντανά όντα είναι ίδια στην πλάση, και ότι η αγάπη γεννιέται με την ίδια ένταση σε κάθε εκδήλωση της ζωής.

Μέσα από την αλληγορία αυτής της πολύχρωμης κοινότητας εντόμων σχολιάζονται τα κοινωνικά στερεότυπα και τα δεσμά που καλείται να σπάσει κανείς αν θέλει να ζήσει πνευματικά και ουσιαστικά ελεύθερος.

Συντελεστές της παράστασης:
Μετάφραση: Ιουλία Ιατρίδη
Δραματουργική Επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Μαύρα Κωνσταντίνου-Αναγνωστάκη
Τους μελοποιημένους στίχους ερμηνεύει: η Μαρία Ρούτση
Στο πιάνο: η Elena Fedko και στο φλάουτο: ο Σέργιος Σοϊλές
Κατασκευή καπέλων και αξεσουάρ: Δημήτρης Ράπτης
Επιμέλεια Κοστουμιών: Δόμνα Τεκτωνίδου
Videoart: Γιάννης Παπάς
Βιντεοπροβολή: Πωλίνα Πανουργιά
Σχεδιασμός αφίσας: Αθανασία Παπασταύρου

Τους χαρακτήρες ενσαρκώνουν με σειρά εμφάνισης:

Αφηγητές: Δήμητρα Γκολφινοπούλου, Χρήστος Ξάνθης, Δόνια Σκαθαρίνα: Ελίσα Καμπέρη, Νόνα Σκαθαρίνα: Αγγελική Παναγιωτακοπούλου, Μαυρομάντισσα: Κων/να Σαμαρά, Σύλβια: Αλεξία Κατριμπούζα, Σκαθαράκος: Βασίλης Σκαραμαγκάς, Σκαθαρίνες: Αντωνία Κατριμπούζα, Χριστίνα Λυκούδη, Μύγα: Χάρης Κανελλόπουλος, Σκορπιοί: Γιώργος Καριώρης, Κων/νος Οικονομόπουλος, Ιάσονας Πανέτας – Φελούρης, Πεταλούδα: Αμαλία Ζαμπέτα, Δόνια Αλαζονεία: Αγγελική Λινάρδου, Δόνια Υπεροψία: Δαμάντα Μαγιώνου, Σκαθαρίνα Αγία: Γιώτα Βασιλακοπούλου, Σκαθαρίνα κουμπάρα: Λορεάνα Τσούκα, Σκαθαροζουζουνέλ: Χριστίνα Λυκούδη, Πυγολαμπίδες: Αθηνά Καβαλιεράτου, Σοφία Οικονόμου, Δαμάντα Μαγιώνου. Σκαθαράκια: Αβραμόπουλος Χρύσανθος, Ανδρικοπούλου Μαρία, Βασιλείου Αέλια, Γιακουμέλος Παναγιώτης, Γιακουμέλου Ελένη, Έξαρχος Νικόλας, Καβαλιεράτος Ηλίας, Κουνετά Ηλιάνα, Κουνετά Κατερίνα, Λουκοπούλου Βασιλική, Μαλαγκωνιάρη Αναστασία, Μαλαγκωνιάρης Στέλιος, Μιλάνου Μαρία, Πλαρινού Βικτώρια, Σκούτα Ευαγγελία, Σκούτα Μαρίνα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
18 και 25 Μαΐου
7μμ (Ακριβώς)