Συναυλία από την Βυζαντινή χορωδία "Θεόδωρος Φωκαεύς"

Νέα εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», την ερχόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7.00μμ, στον Μητροπολιτικό Ιερό ναό Ευαγγελίστριας Πατρών, με τίτλο «Η διαχρονική ιστορία της Βυζαντινής Μουσικής, ανά τους αιώνες», αφιερωμένη στη διαχρονικότητα της Εκκλησιαστικής μας Υμνολογίας.

Η εκδήλωση που γίνεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και την στήριξη της Στέγης Ελληνικών χορωδιών, με την  φιλοξενία του Μητροπολιτικού ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, αποτελεί μια υλοποίηση σχετικής πρότασης της Χριστιανικής Στέγης Πατρών και συνεργασία της με τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ».

Στην εκδήλωση θα δοθεί συναυλία του Βυζαντινού χορού, ο οποίος στο πρώτο μέρος της θα ψάλλει επίκαιρους ύμνους Χριστουγέννων, ενώ στο δεύτερο θα αποδώσει αρχαίους ψαλμούς και επιλεγμένα διαχρονικά μελωδήματα, σε ιδιαίτερες εκτελέσεις. Στο ενδιάμεσο των δύο μουσικών μερών, την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης θα παρουσιάσει ο χοράρχης του Φωκαέως, Μουσικολογιώτατος Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών κ. Χαράλαμπος  Θεοτοκάτος, ενώ την συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία του και θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Στην θεματική αυτή εκδήλωση έχουν κληθεί να παρευρεθούν εκπρόσωποι των Αρχών, του κλήρου και του φιλόμουσου κόσμου της πόλης μας.