Συλλογικές συμβάσεις από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής του, έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) που αφορά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για το σύνολο των μισθολογικών και άλλων εργασιακών ζητημάτων των ηθοποιών που θα εργαστούν στις παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Ανδρέας Τερζής ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα συζητάμε την πρόταση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) που αφορά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για το σύνολο των μισθολογικών και άλλων εργασιακών ζητημάτων των ηθοποιών που θα εργαστούν στις παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Εισηγούμαστε θετικά στο Δ.Σ. και αυτό εκπορεύεται από την αντίληψή μας για τους εργαζόμενους.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά, στους μισθούς και τις συντάξεις, στα δικαιώματα στην υγεία, στην παιδεία. Η σημερινή, όπως και η προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, τους ανέργους με βασικό κριτήριο την εξασφάλιση της επιχειρηματικής δράσης και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους θυσιάζονται διαχρονικά στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Έτσι έχουμε μπροστά μας νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων, με επίκεντρο τα εργασιακά που αφορά την κατάργηση των Σ.Σ.Ε, την απελευθέρωση των απολύσεων. Την ίδια ώρα είναι συνεχιζόμενα τα φορολογικά μέτρα, που έχουν κάνει την καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας κόλαση, Αυτή η πολιτική είναι άδικη και αντιλαϊκή και δεν γίνεται αποδεκτή από την σημερινή Δημοτική Αρχή..."