Στο πλαίσιο της ενότητας «Πατρινοί Δημιουργοί» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Flashback» στον «Απόλλωνα»

Μια ομαδική αναδρομή σε χορογραφίες που παρουσιάστηκαν παλιότερα με στόχο την εξέλιξή τους και μια προσωπική αναδρομή για καθένα από τα μέλη της ομάδας χορού meli act, συνηγορούν στη δημιουργία της παράστασης. Την παράσταση χορογραφούν η Ελένη Μπαλαφούτη και η Έφη Παναγιωτοπούλου

Διανύουμε μια περίοδο που μπορεί να μην έχει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θεατρική παραγωγή για την κεντρική του σκηνή, το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» αλλά ούτε και μεγάλη θερινή παραγωγή για περιοδεία στην Ελλάδα, ωστόσο το πατρινό θεατρόφιλο κοινό δεν έμεινε παραπονεμένο από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Και αυτό γιατί ο φορέας φρόντισε, είτε με μετακλήσεις θεατρικών παραστάσεων από την υπόλοιπη Ελλάδα είτε με την ξεχωριστή ενότητα «Πατρινοί Δημιουργοί», να προσφέρει δημιουργικές-ποιοτικές προτάσεις και να κρατήσει το θεατρικό ενδιαφέρον αμείωτο.

Στο πλαίσιο του θεσμού «Πατρινοί Δημιουργοί» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σήμερα και αύριο στις 9.30μμ στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Flashback»

Δώδεκα χορευτές και δύο χορογράφοι μέσα από τον ίδιο χώρο σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, συναντιούνται για να θυμηθούν και να δημιουργήσουν. Μια ομαδική αναδρομή σε χορογραφίες που παρουσιάστηκαν παλιότερα με στόχο την εξέλιξή τους και μια προσωπική αναδρομή για καθένα από τα μέλη της ομάδας χορού meli act, συνηγορούν στη δημιουργία της παράστασης “Flashback”.

Ένα flashback στην καλλιτεχνική διαδρομή ενός χώρου μέσα από το εργαστήρι χορογραφίας του, δένει το παρελθόν με το παρόν και συγχρόνως δίνει την έμπνευση για ένα παιχνίδι με τον χρόνο που εμβαθύνει όχι μόνο στην κίνηση αλλά και στην προσωπικότητα του χορευτή και του χορογράφου. Διαδρομές που αντιστρέφονται, αναμνήσεις που αναδύονται και όρια που αμφισβητούνται, συνθέτουν μια ταινία που ξεκινώντας στο «τώρα» και καταλήγοντας στο «τότε» περιγράφει, αναλύει, προβληματίζει, διασκεδάζει και ηρεμεί. «Το παρελθόν καθορίζει το παρόν και το παρόν ανατρέχει στο παρελθόν για να προσδιοριστεί. Η συμφιλίωση τους φέρνει τη λύτρωση. Ότι έγινε είναι καλό να το αποδεχτούμε, να εμβαθύνουμε, να απαλλαγούμε από αυτό αν μας δεσμεύει και μας αλλοιώνει ή να το εξελίξουμε αν μας εκφράζει.»

Την παράσταση χορογραφούν η Ελένη Μπαλαφούτη και η Έφη Παναγιωτοπούλου.

Χορεύουν: Νίκος Αθανασόπουλος, Μαρίνα Γαβριήλ, Έλενα Κατσίνα, Μαρία Κίκινα, Βάσω Κουτρούμπα, Αθηνά Πυργιώτη, Αγγελική Σωτηροπούλου, Βίβιαν Τριανταφυλλοπούλου, Μιμίκα Τσαϊλάκη, , Δώρα Φλωκατούλα, Αλέξης Φραγκούλης, Κατερίνα Χρονοπούλου.

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος.

Η παράσταση “Flashback” διαδέχεται τη χοροθεατρική παράσταση «Daydream, το όνειρο μιας ημέρας-το όνειρο μιας ζωής», που παρουσιάστηκε στις 3 και 4 Μαϊου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», στο πλαίσιο του θεσμού των Πατρινών Δημιουργών του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από την ομάδα χορού Overground του Γιώργου Κριπαρόπουλου.

Μέσα από μικρές σπονδυλωτές αυτόνομες ιστορίες που ωστόσο έχουν μεταξύ τους μία συνάφεια, ξεκινάει το ταξίδι του ανθρώπου από την «απαρχή» μέχρι το «τέλος».

Είναι ένα σκωτσέζικο ντους όπου περνάμε με ευκολία από τη μία κατάσταση στην άλλη με μία διαφορετική οπτική.

Χορογραφία-Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κριπαρόπουλος

Χόρεψαν οι Μάρι Παπαδοπούλου, Νατάσσα Γεωργίου, Ζωή Παρασκευοπούλου, Κριστίνα Ποναμορένκο, Αλεξάνδρα Κελάρου, Δήμητρα Σερεβέτα, Χαρά Χορμπά, Ευγενία Φωτακοπούλου, Ανδρέας Σταμελάκης, Αντώνης Τσιντώνης, Γιώργος Κριπαρόπουλος. Συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Μαρία Καραμάνη και Μάριος Τσαούσογλου.