Στο Περί Σκιών «Ο λαϊκός πολιτισμός της Πάτρας»

Το Περί Σκιών επισκέφθηκαν οι εκπαιδευόμενοι του σχεδίου δράσης «Ο λαϊκός πολιτισμός της Πάτρας» του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας. Συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο εκπαιδευτή τους, φιλόλογο κ. Αλέξανδρο Χάιδα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο  χώρο και να γνωρίζουν βήμα προς βήμα την ιστορία του θεάτρου σκιών καθώς και του τρόπου εισαγωγής των προσώπων στο πανί. Ενημερώθηκαν για τα στάδια κατασκευής των φιγούρων, τον τρόπο στησίματος μιας παράστασης (σενάριο, τεχνικά μέρη, προετοιμασία, υλικά κτλ) ενώ είχαν την δυνατότητα να μελετήσουν τις ειδικές εκδόσεις για τον Καραγκιόζη.

Ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός που επιμελήθηκε το χώρο, αφού απάντησε στις ερωτήσεις, στο τέλος έδωσε την ευκαιρία σε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτή να απολαύσουν μια μικρή παράσταση.

Ο φιλόξενος χώρος υποδέχεται σχολεία, συλλόγους, ομάδες group και πραγματοποιούνται παραστάσεις Καραγκιόζη ποικίλου περιεχομένου. Παράλληλα υλοποιούνται εργαστήρια θεάτρου Σκιών για παιδιά όλων των ηλικιών όπου διδάσκονται υποκριτική-αυτοσχεδιασμός, μίμηση και κίνηση φιγούρας, συγγραφή θεατρικών κειμένων, η τέχνη και η ιστορία του Θεάτρου Σκιών καθώς και ζωγραφική-κατασκευή χειροποίητων φιγούρων-σκηνικών.