Στην καρναβαλική πομπή των αρμάτων θα λάβει μέρος η Φιλαρμονική της Πολυφωνικής

Σε συνέχεια των πρόσφατων επιτυχημένων εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού ομίλου της Πολυφωνικής, όπως ήταν το πάρτι της Τσικνοπέμπτης, η Εσπερίδα Βυζαντινής Μουσικής και η μουσική παραγωγή «Γλέντι που θ’ αρχίσει», ετοιμάζεται & μία ακόμα νέα εκδήλωση, για την ακρίβεια συμμετοχή.

Πιο συγκεκριμένα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής (Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος), θα λάβει μέρος στην καρναβαλική πομπή των αρμάτων, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου στις 19.00. Εκκίνηση από τη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου, με κατεύθυνση την Πλατεία Γεωργίου.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα με μεταμφιεσμένα τα μέλη της, θα συνοδεύσει τα άρματα, παιανίζοντας σχετικούς αποκριάτικους σκοπούς, με την διοργάνωση της ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας.

*Αναφορικά με την μουσική παραγωγή «Γλέντι που θ’ αρχίσει» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 10/3 στο Royal, ήταν μία μεγαλειώδης πολυπρόσωπη, μουσική εκδήλωση, πραγματικά αξέχαστη για όλους εκείνους, που είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν. Μία μουσική παράσταση- αναφορά στα χρόνια της Ελληνικής οπερέτας και του παλαιού αξέχαστου τραγουδιού, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Royal, με την ευγενική υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας.

Το καλλιτεχνικό μέρος κάλυψαν:

1. Οι καθηγήτριες Ειρήνη Καράγιαννη (που είχε και την επιμέλεια των κειμένων) και Χρύσα Πανταζοπούλου και σπουδαστές τους, των Σχολών Μονωδίας και Σύγχρονου τραγουδιού του ΩΔΕΙΟΥ του Οργανισμού.

2. Οι καθηγήτριες- πιανίστες Λούση Χριστοδούλου και Ολένα Φέντκο.

3. Ορχήστρα του Ωδείου με την επιμέλεια του Διευθυντού του Ωδείου, Γιώργου Μπουρδόπουλου. Έπαιξαν: πιάνο: Ολένα Φέντκο, Σαξόφωνο άλτο: Γιάννης Ησαΐας, Σαξόφωνο Τενόρο: Φώτης Μαυρουδής, τρομπέτα: Περικλής Αλιώπης, κιθάρα: Βασίλης Τζιατζιάς, Μπάσο: Λευτέρης Κολοκυθάς και ντραμς: Γιώργος Λαμπράκος.

4. Ερμήνευσαν οι σπουδαστές: Γιάννης Αλεξόπουλος, Χρυσάνθη Γεωργούλα, Νάντια Ζέρβα, Εύα Καγκελάρη, Κωνσταντίνα Μπρή, Μαριλένα Νησίδη, Θοδωρής Πάνας, Γιώργος Παπασταύρου, Παναγιώτα Περίδη, Παυλίνα Σταυριανάκη, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, Μαρία Χατζηκωνσταντόγλου, Άννα Χουλιαροπούλου και Λούση Χριστοδούλου.

4. Η Νεανική χορωδία (Διδασκαλία: Λούση Χριστοδούλου).

5. Το ανδρικό τμήμα της Μικτής Χορωδίας (Διδασκαλία: Σταύρος Σολωμός).

6. Η σχολή χορού, El Conventillo- escuela de tango, με τη διεύθυνση του Γιώργου Λιναρδάτου. Δίδαξαν: Γιώργος Λιναρδάτος και Μαρία Χατζηκωνσταντόγλου. Χόρεψαν: Διονύσης Θεοδώρου, Άννα Κοκκίνου, Όλγα Λαμπίρη, Γιώργος Λιναρδάτος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Σεφερλή, Γιώργος Σπαλιάρας και Λιάνα Τάνταρου.

Κατασκευές: Δημήτρης Ράπτης και Δημήτρης Βούρτσης. Αφίσα, πρόγραμμα- προβολές: Αθανασία Παπασταύρου. Γενικών καθηκόντων: Νίκη Πολυμεροπούλου. Τεχνικός ήχου: Νάσος Φιλιππόπουλος. Γενική επιμέλεια: Έφη Καββαδία. Γενικός συντονισμός: Μαέστρος Σταύρος Σολωμός.

Συνέβαλαν: Club Σοκολατοπόλεμος Πατρινού Καρναβαλιού «Σοκολατομαχίες», το Καρναβαλικό Εργαστήρι και η Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων.

Χορηγική Υποστήριξη: Ζαχαρώδη προϊόντα: Σ.Γ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ και ΣΙΑ ΟΕ, Ανθοπωλείο: ΑΝΘΟΚΗΠΟΣ. Φωτογραφίες: Χάρης Αναγνωστόπουλος. Βίντεο: Γιάννης Γιαννούτσος.