Πρώτη δημόσια τοποθέτηση Αμπαζή για την μελλοντική αντικατάστασή του(ΦΩΤΟ)

Συνέντευξη τύπου με νόημα από την μεγάλη προσέλευση μελών, εργαζομένων και στελεχών του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Θάνος Αμπαζής, στην πρώτη επίσημη τοποθέτησή του μετά τις γνωστές αντιδράσεις για την αντικατάστασή του, από την δημοτική αρχή με τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού το επόμενο Φθινόπωρο.

«Δεν μπορώ να δεχθώ αξιολόγηση ή παρέμβαση στο έργο μου απο αιρετούς, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποβάλλω αμέσως την παραίτησή μου και δεν θα αφήσω το όνομά μου αλλά και το θέατρο να πέσει θύμα μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Θα συνεχίσω να διδάσκω εθελοντικά στις δωρεάν δομές του Θέατρου μέχρι το καλοκαίρι», ξεκαθάρισε ο Θοδωρής Αμπαζής.

dipethe 2

Ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής έκανε εκτενή αναφορά στο όραμά του που έγινε όραμα πολλών και που εκφράστηκε από τους πατρινούς και με αφορμή την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για επαναπροκήρυξη της θέσης και τόνισε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει πώς ενώ ο κ. Πελετίδης του εξέφρασε την εκτίμηση για το έργο του, πώς γίνεται να υπάρχουν και να υπερισχύουν τελικά ιδελογικές διαφωνίες  με τους «εργάτες της τέχνης» (μαθητές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες κ.ο.κ.).

dipethe 3

Ο Θοδωρής Αμπαζής δήλωσε ότι όταν ήρθε δεν ήταν, αλλά τώρα είναι πατρινός δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Εκρυψα τις περγαμηνές μου και άφησα στην άκρη μια λαμπρή καριέρα στην Ευρώπη για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, για να υπηρετήσω ένα όραμα με πολύ αγάπη και αφοσίωση, σύμφωνα με το όραμα της Μελίνας Μερκούρη για τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ».

Η συνέντευξη Τύπου αποτέλεσε ωστόσο μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εκδήλωση στήριξης υπέρ Θοδωρή Αμπαζή, αφού στο πλευρό του ήταν στο πάνελ των ομιλητών ήταν οι συνεργάτες του από τη Δραματική Σχολή, Ελένη Μποζά και Χαράλαμπος Γωγιός, ενώ η αίθουσα του Μπάρυ ήταν κατάμεστη από κόσμο.