"Πουλιά με μάυρο κολάρο" από τον Λογαρά

Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, το μυθιστόρημα «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο» του Κώστα Λογαρά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, παρακολουθεί τη δραματική ιστορία ενός ανθρώπου που φθάνει ως το έγκλημα και συγχρόνως αναφέρεται στην πτωτική πορεία της Ελλάδας στο διάστημα των τελευταίων δεκαετιών.

Συνεπώς σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το άτομο ως όργανο του ανεξέλεγκτου κακού ενώ στο φόντο η αυθαιρεσία της εξουσίας, που συντελεί στη διάβρωση της κοινωνίας και στη διάχυση του κακού πάνω στο σώμα της. 
Το εν λόγω μυθιστόρημα παρουσιάζεται την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ. στο καφέ του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24). Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Μαρία Θερμού ενώ αποσπάσματα του έργου θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Καραμπέτσης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Νίκος Τουλιάτος.
Πεζογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και δοκιμιογράφος ο Κώστας Λογαράς ανιχνεύει στο μυθιστόρημα «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο» τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής σε μια εποχή γενικότερης έκπτωσης ηθικής και αξιών.
Ηρωάς του ο Μαρίνος Τριάντης, που έχει μόλις αποφυλακιστεί, ύστερα από τριάντα χρόνια κάθειρξης για μια σκληρή δολοφονία: του δεκαεξάχρονου «φίλου» του.
Ζει μόνος στην Πάτρα, σ' έναν απόμερο δρόμο του λιμανιού της - πέρασμα μεταναστών προς την κοντινή Ιταλία, με μοναδική του συντροφιά το σκυλί του, τον Ραμόν.
Με το στίγμα του ισοβίτη να τον ακολουθεί, σε μια πόλη ρημαγμένη από την κρίση και αλλαγμένη από το χρόνο, προσπαθεί να επιβιώσει ζώντας με τα ψίχουλα από την ήδη πενιχρή σύνταξη της γριάς μάνας του. Παλεύει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή. Αλλά είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να σταθεί όρθιος σε έναν τόπο που μοιάζει να καταρρέει.