Πολύεδρο: Έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Μπράτη

Έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Μπράτη αρχίζει την Τρίτη 16 Μαΐου  8 το βράδυ στο Πολύεδρο.              Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει η ίδια η καλλιτέχνης: «Χρησιμοποιώντας αυτοδύναμες φόρμες και αλληλοεξαρτώμενα στοιχεία, σύμβολα σύγχρονα μα και αρχέγονα εισχωρώ σε έναν κόσμο που κυριαρχούν τα ερωτήματα για το ατομικό και το συλλογικό, την ταυτότητα και την υπέρβαση, την γέννηση και το θάνατο. Οι εικόνες καταγράφουν τις στιγμές. Χρόνος, ροή, βλέμματα, στιγμιότυπα, παράλληλες δράσεις σε χώρους που συμπλέκονται: η αναζήτηση μιας ολότητας που διαισθανόμαστε μα που δύσκολα μας αποκαλύπτεται. Επιχειρείται ταυτόχρονα μια εικαστική κατάθεση εσώτερου χώρου όπου η δημιουργία δεν εξαντλείται στις φόρμες ή στις χρωματικές αρμονίες. Πέρα από αυτό και κυρίως, επιχειρείται μια καταγραφή της εσωτερικής πορείας, το ταξίδι προς τα μέσα. Κεντρικό θέμα των έργων είναι η ανθρώπινη φιγούρα που είτε στην ολότητά της είτε αποσπασματικά συνδιαλέγεται με τον χώρο που την περιβάλλει.»

Η Ειρήνη Μπράτη γεννήθηκε στην Πάτρα το 1963.Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το 1992 συμμετείχε στο Σεμινάριο Ζωγραφικής του Μουσείου Λούντφιχ στο Άαχεν με καθηγήτρια την Leiko Ikemura και το 1993-1995 μαθήτευσε στο εργαστήρι του Ελβετού ζωγράφου Martin Diesler. Έλαβε μέρος σε προγράμματα διαπολιτιστικών ανταλλαγών στην Γερμανία όπου έζησε από το 1992 ως το 2000. Έχει παρουσιάσει έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως και στις Η.Π.Α. Από το 2001 ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Δίδαξε ζωγραφική στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρών από το 2003 ως το 2012, και τώρα διατηρεί ιδιωτικό χώρο εικαστικής έκφρασης για παιδιά και ενήλικες.