Πατραϊκή πυγμαχία 1925-2014 από τις εκδόσεις Πικραμένος (του Τάσσου Σταθόπουλου)

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γιάννης Πικραμένος το βιβλίο του Τάσσου Σταθόπουλου "Πατραϊκή πυγμαχία", μια ιστορία δόξας, ενενήντα χρόνια (1925-2014). Πρόκειται για την πρώτη στα χρονικά απόπειρα καταγραφής της ιστορίας ενός συναρπαστικού όσο και ευρύτατα διαδεδομένου αθλήματος στην Πάτρα και στην Αχαΐα.

Μέσα στις 200 σελίδες του βιβλίου ο συγγραφέας καταγράφει μικρές και μεγάλες στιγμές του αθλήματος, από το ξεκίνημα του το 1925 έως σήμερα. Θρυλικές μορφές, όπως οι Βαγγέλης Μαυρόπουλος, Νίκος Οικονόμου, Ντίνος Γαλανός, Αλέκος Λουμπαρδέας και πολλοί ακόμα παρελαύνουν από τις σελίδες του.

Υπάρχουν στοιχεία για το πώς ξεκίνησε το άθλημα, ποιοι ήταν οι πρώτοι προπονητές και πυγμάχοι, ποια σωματεία το καλλιέργησαν, και, ακόμα, στοιχεία για τους διεθνείς αθλητές, αυτούς με τα περισσότερα μετάλλια. Καταγράφονται προπονητές, παράγοντες, διαιτητές. Ο συγγραφέας παρουσιάζει στο βιβλίο και τα αποτελέσματα μακρόχρονης και επίπονης έρευνας για τις διακρίσεις όλων των συλλόγων της Αχαΐας, αλλά και των αθλητών.

Συγκεκριμένα όλοι όσοι κατέκτησαν έστω και ένα μετάλλιο στα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών (Α', Β', Γ' κατηγορίας), νέων, εφήβων, παίδων και γυναικών! Σχεδόν 600 Αχαιοί πυγμάχοι, με όλα τους τα μετάλλια και φωτογραφίες. Υπάρχουν ακόμα πολλά κεφάλαια για την πατραϊκή πυγμαχία, που καθιστούν το βιβλίο του Τάσσου Σταθόπουλου, μοναδικό!