Παρουσιάζεται από το "Δόντι" η νέα δουλειά του Γιώργου Δίπλα

Η πρώτη παρουσίαση της νέας δουλειάς του συνθέτη Γιώργου Δίπλα παρουσιάζεται την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, ώρα 9.30 μ.μ., στο θέατρο Actστην Πάτρα. Πρόκειται για το έντυπο / cd με τιτλο «Μόνο γιατί μ’ αγάπησες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι» και αποτελείται κατά κύριο λόγο από μελοποιημένα ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη.

Παράλληλα στο CD περιλαμβάνονται ορχηστρικές συνθέσεις του Γ. Δίπλα, ένα μελοποιημένο ποίημα του Κ. Καρυωτάκη, ενώ στο έντυπο δημοσιεύονται δύο μονόλογοι γραμμένοι από την ποιήτρια Ελευθερία Θάνογλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Παναγοπούλου θα συζητήσει με τον Γιώργο Δίπλα και την ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη, η Ελευθερία Θάνογλου θα αναφερθεί στο σύνολο της δουλειάς, ενώ στο τελευταίο μέρος της βραδιάς η Δώρα Πετρίδη (τραγούδι) και η Κατερίνα Τασσύ (ανάγνωση κειμένων) θα μας βάλουν στο κλίμα των συνθέσεων και των ποιημάτων της Μ. Πολυδούρη, με την ηχητική φροντίδα του Σάκη Μπάστα.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια της δουλειάς ανήκει στη Μαρία Σιδεράκη, ενώ τις ενορχηστρώσεις και την παραγωγή του cd έκανε ο Σάκης Μπάστας. Η εκδήλωση, που γίνεται με ελεύθερη είσοδο, αποτελεί προοίμιο για την ομώνυμη μουσική παράσταση που από το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις.

Ο Γιώργος Δίπλας είναι συνθέτης και καθηγητής πιάνου. Έχει μελοποιήσει έργα σημαντικών Ελλήνων ποιητών, ενώ έχει συμμετάσχει και έχει γράψει μουσική για δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις παιδικού θεάτρου. Το 2016 κυκλοφόρησε ο δίσκος του «Ένα τραγούδι μακρινό» σε ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη (εκδ. Διαπολιτισμός), ενώ τo 2015 συνέθεσε το έργο «Κωνσταντίνος Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου» που παρουσιάστηκε στην Πάτρα στο θέατρο Act.

Από τις εκδόσεις «Το Δόντι» κυκλοφορούν επίσης: Το έντυπο / cd «Υλικά Θεάτρου» (2017) με επιλεγμένες συνθέσεις του Γ. Δίπλα από τις συνεργασίες του με θεατρικές παραστάσεις και το cd «Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος» (2018) με την ομώνυμη μουσική παράσταση σε κείμενα του Παύλου Σκούρα.