Παρουσίαση ALBUM (διήγημα–CD) «Αρετή» στην Πάτρα

Το Album (διήγημα–cd) «Αρετή» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, ώρα 20:30 στην Πάτρα, στο cafe «Ποικίλη Στοά» (Ρήγα Φεραίου 129 & Παντανάσσης). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Σόνια Μαλεφάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών και η ίδια η συγγραφέας Λίνα Ζαμπετάκη. Επιλεγμένα κομμάτια του βιβλίου θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Άρτεμις Θεολόγη. Ο Παντελής Κυραμαργιός θα κλείσει την εκδήλωση παρουσιάζοντας τραγούδια του νέου του δίσκου «Αρετή». Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών UPFM με την υποστήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία.

Το βιβλίο «Αρετή» (εκδόσεις Έναστρον) είναι ένα διήγημα με βαθιά αλλά και τόσο οικεία συνάμα νοήματα και συναισθήματα. Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, σε πρόσωπα και αληθινές ιστορίες που διαδραματίστηκαν από την περίοδο του εμφυλίου μέχρι σήμερα. Κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας άντρας που γεννήθηκε στην Κρήτη και αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για ένα πιο δίκαιο κόσμο αναζητώντας τη βαθύτερη έννοια της αρετής.

Ο Παντελής Κυραμαργιός υπογράφει τη μουσική και τους στίχους των καινούργιων τραγουδιών αλλά και τα κείμενα μαζί με τη Λίνα Ζαμπετάκη. Στη μουσική εξιστόρηση του ιδιαίτερου αυτού διηγήματος συμπράττουν ερμηνευτικά οι: Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Γεωργία Νταγάκη, Βιολέτα Ίκαρη, Μάγδα Βαρούχα και Δήμητρα Κελεκίδη. Αφηγείται, με το δικό του μοναδικό τρόπο, ο καταξιωμένος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

"Η αρετή είναι μια μεγάλη αλήθεια που λίγοι αντέχουν να στηρίξουν ως την άκρη. Τη συνεχίζουν οι τρελοί και οι γραφικοί μέσα από μια σύντομη ζωή και μιαν απόπειρα τέχνης. Μουγκά στην ψυχή σου εντός γίνεται η επανάσταση. Αλλάζεις το μέσα σου σύμπαν και ο γαλαξίας των άλλων ταράζεται".

"Σφάζονται και αλληλοτρώγονται οι άνθρωποι. Άλλοι για το δίκιο και άλλοι για το συμφέρον. Πάντα αυτοί που έχουν μια τιμή και αγοράζονται και πάντα αυτοί που έχουν Τιμή και δεν πουλιούνται. Προϋπόθεση και κατάκτηση είναι η Αρετή".

Ποια είναι η έννοια της Αρετής; Αποτελεί αρχή ή τελικό προορισμό; Ποιος είναι ο ρόλος που διαδραματίζει στις ανθρώπινες ζωές; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα επιχειρεί να δώσει ο Παντελής Κυραμαργιός μέσα από τη νέα ομώνυμη δισκογραφική δουλειά του η οποία κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες από τη PANIK OXYGEN RECORDS. Mία ιδιαίτερη έκδοση, ένα βιβλίο-cd με ένα ολοκληρωμένο διήγημα η εξιστόρηση του οποίου εναλλάσσεται με τραγούδια που κινούνται στον ίδιο θεματικό άξονα.

-Ο Παντελής Κυραμαργιός γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Σύμη η οποία φέρει την ευθύνη για το επώνυμό του. Είναι τραγουδοποιός και ιστοριοποιός. Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος "μέλισσες" από το οποίο αποχώρησε το Νοέμβριο του 2017. Το 2014 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο με τίτλο "το παραμύθι της λήθης". Το ίδιο έτος ίδρυσε την "πλέγμα" με την οποία έχει εκδώσει δύο άλμπουμ (βιβλίο-cd), τα "ως την άκρη της κλωστής" (2016) και "Αρετή" (2018). Αρθρογραφεί σε λογοτεχνικά sites και γράφει τραγούδια και για άλλους καλλιτέχνες. Ζει στον Πειραιά όπου και εργάζεται ως οδοντίατρος.

-Η Λίνα Ζαμπετάκη γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Πήρε το πτυχίο της από το τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστήμιου της Αθήνας. Εργάστηκε για 33 χρόνια ως φιλόλογος σε Λύκεια της Μέσης Εκπαίδευσης. Το 2015 επιμορφώθηκε με την παρακολούθηση του τμήματος φιλοσοφίας της Ακαδημίας Πλάτωνος. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια Ψυχολογίας. Τώρα παρουσιάζει βιβλία, ταξιδεύει και ασχολείται με το γράψιμο που πάντα αγαπούσε.