Παρουσίαση βιβλίου: "Γυναίκα είσαι και φαίνεσαι" (Εκδόσεις Πικραμένος)

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 στις 9.00 το βράδυ οι Εκδόσεις «Πικραμένος» θα παρουσιάσουν στο Φαγιούμ το βιβλίο τηςΑναστασίας Ευσταθίου "Γυναίκα είσαι και φαίνεσαι", που κυκλοφόρησε πριν έναν μήνα, και πρόκειται για δύο παράλληλους μονολόγους που συνθέτουν μια διαλογική αφηγηματική εξιστόρηση της μακρόχρονης σχέσης ενός ζευγαριού.

Ένα ζευγάρι αφηγείται επί σκηνής την κοινή ζωή του σε ένα σιωπηλό ακροατήριο. Το ακροατήριο θα μπορούσε να είναι ο προσωπικός εξομολόγος τους, το κοινό ενός θεάτρου ή οι αναγνώστες του βιβλίου που «παίζεται» μπροστά στα μάτια τους.

Οι αφηγήσεις της γυναίκας και του άντρα συνθέτουν δύο παράλληλους μονολόγους που εναλλάσσονται μέσα σε μια βουβή, ηλεκτρισμένη και βεβαρημένη από την καθημερινότητα ατμόσφαιρα. Ο καθένας δίνει τη δική του οπτική γωνία για το «Σινικό Τείχος» της αποξένωσης που έχει ορθωθεί ανάμεσά τους εδώ και χρόνια. Σε σημεία οι μονόλογοι συναντιούνται· επί σκηνής το ζευγάρι δεν συναντιέται ποτέ. Θα τα καταφέρουν, άραγε, να διαπεράσουν το «τείχος» και να συναντηθούνε πάλι στη ζωή;

Η Κρίστυ Κουνινιώτη θα παρουσιάσει το βιβλίο και θα πάρει «ανοιχτή» συνέντευξη από τη συγγραφέα.

Δραματοποιημένα αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Καλλιαμβάκου και Ηρακλής Τζαβέλλας, ενώ η ζωγράφοςΑναστασία Κασιάδη θα συνθέσει στο βάθος της σκηνής το πρόσωπο της γυναίκας.

Οι Εκδόσεις «Πικραμένος» υπόσχονται μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά στον ατμοσφαιρικό χώρο του Φαγιούμ (Βασιλείου Ρούφου 7, 9.00 το βράδυ).