"ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ"

Μύρισε για τα καλά Πατρινό Καρναβάλι το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου με τη νύχτα να παίρνει έντονο καρναβαλικό χρώμα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του 2ου Παιχνιδιού Νυχτερινής Πλοήγησης του 50ουΚρυμμένου Θησαυρού με τίτλο «Πάμε σαν άλλοτε».

Εμφάνιση image1 (4).jpeg

Οι κυνηγοί-στην πλειοψηφία τους μεταμφιεσμένοι-έκαναν άνω κάτω την πόλη αναστατώνοντας ευχάριστα τους δρόμους και μεταφέροντας το καρναβαλικό πνεύμα στα πιο απρόβλεπτα σημεία. Κέφι, αναζήτηση, περιπέτεια, διασκέδαση σε ένα κυνήγι «σαν άλλοτε», που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες αλλά και συνεπήρε και τους ανυποψίαστους Πατρινούς που ξαφνικά έβλεπαν μπροστά τους να ξετυλίγονται στιγμές  καρναβαλικής έξαψης και ευθυμίας.

Όλα άρχισαν με τη μετάδοση των οδηγιών από την ΕΡΑ Πάτρας που έδωσε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 16.00 η ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού. Το έναυσμα δόθηκε ως εξής:

Εμφάνιση image6 (3).jpeg

«Επτά φίλοι από τα παλιά, έρχονται σήμερα στη πόλη μας μετά από 50 χρόνια για να συμμετάσχουν και πάλι σε έναν Καρναβαλικό χορό.
Όμως η πόλη έχει αλλάξει αρκετά...
Ελάτε εκεί που θα γίνει ο χορός, ντυμένοι "σαν άλλοτε".
Φέρτε μαζί σας το κουρδιστό ρολόι τσέπης του "παππού".
Ο χορός ξεκινάει στις 20:00.
ΒΑΘΜΟΙ : Για το "ΦΕΡΤΕ", 10 βαθμοί».

Το ραντεβού λοιπόν δόθηκε στις 8μμ στην πλατεία Γεωργίου και το κυνήγι συνεχίστηκε με διαδοχικά ζητούμενα-«ΦΕΡΤΕ» μια πλάνη και ένα παλαιό σίδερο με κάρβουνα. Ξεχωριστή στιγμή κεφιού που επεκτάθηκε σε όλη την πόλη όταν η ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού ζήτησε από τους κυνηγούς να εντοπίσουν δυο ζευγάρια της οργανωτικής ομάδας,  που βρίσκονταν σε κάποια από τα δρομολόγια των τοπικών γραμμών του αστικού ΚΤΕΛ σε συγκεκριμένη ώρα προκειμένου να λάβουν από αυτά αυτόγραφα.

Εμφάνιση image5 (3).jpeg

Οι κυνηγοί αναστάτωσαν όλες τις στάσεις και τα δρομολόγια και ξετυλίχτηκαν απερίγραπτες στιγμές καρναβαλικού κεφιού με τους οδηγούς σε κάποιες περιπτώσεις να χορεύουν ή  και να σταματά η κυκλοφορία. Τελικά τα δρομολόγια που εντοπίστηκαν τα ζευγάρια ήταν στις γραμμές των λεωφορείων 1 και 3 από τις 8μμ έως τις 9μμ. Μια άλλη δοκιμασία για τους κυνηγούς αφορούσε τον εντοπισμό πέντε μεταμφιεσμένων κυριών,  που «σουλάτσαραν» σε μια εκτεταμένη περιοχή στους δρόμους της πόλης και να αντιγράψουν τα διακριτικά που είχαν στα καρναβαλικά τους αξεσουάρ.

Οι κυνηγοί στην αναζήτησή τους τις βρήκαν ως συνοδηγούς σε πέντε αυτοκίνητα-αντίκες που βόλταραν  στην πόλη. Τέλος δόθηκαν 7 ασπρόμαυρες φωτογραφίες νεοκλασικών κτιρίων της Πάτρας, που οι κυνηγοί έπρεπε να εντοπίσουν τα κτίρια και να γράψουν στον πίνακά τους την οδό και τον αριθμό που βρίσκονταν.

Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι που ανέδειξε όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά του Κρυμμένου Θησαυρού και κινητοποίησε ευχάριστα όσους συμμετείχαν αλλά και όσους το ένιωσαν για τα καλά μπροστά τους…