Παιδική σκηνή ROYAL: «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» του Δημήτρη Ποταμίτη

Το θέατρο Royal εγκαινιάζει την παιδική του σκηνή, με το ανέβασμα του έργου «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» του Δημήτρη Ποταμίτη.

Οι «ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» είναι μία εξαιρετική διασκευή για παιδιά, των έργων του πατριάρχη της αττικής κωμωδίας. Ο Δημήτρης Ποταμίτης καταφέρνει, με υψηλή αισθητική και αμεσότητα θεατρικού λόγου, να μεταφέρει τα μηνύματα του Αριστοφάνη στους αυριανούς πολίτες του τόπου μας. Η παράστασή μας, θα εικονογραφήσει στη σκηνή, με έντονα χρώματα, την «Ειρήνη», τους «Αχαρνείς» και τον «Πλούτο».

Ο αγαθός Τρυγαίος προσπαθεί να ελευθερώσει την Ειρήνη από τα δεσμά του Πολέμου. Ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολις, κουρασμένος από τον πόλεμο, προσπαθεί να πείσει τους πολεμοχαρείς συμπατριώτες του να τον σταματήσουν. Ο φτωχός Χρεμύλος περιθάλπει τον τυφλό Πλούτο, βοηθώντας τον να μοιράσει δίκαια τα αγαθά του, στους φτωχούς και αγαθούς πολίτες. Αυτοί είναι μερικοί μόνο, από τους ρόλους που θα ζωντανέψουν πάνω στη σκηνή...

Εργαστήκαμε, επίπονα, για το συνταίριασμα του παιδαγωγικού με το ψυχαγωγικό στοιχείο της παράστασης. Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε με χιούμορ και φαντασία, χορό και τραγούδια, μουσική και αστείρευτο κέφι, τα αντιπολεμικά μηνύματα των έργων του Αριστοφάνη, να καυτηριάσουμε κάθε φαινόμενο διαφθοράς και ιδιοτέλειας και να προβάλουμε τις αρχέτυπες αξίες της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ομαδικότητας.

Διασκευή – σκηνοθεσία: Διονύσης Βούλτσος
Mουσική: Ευγένιος Βούλγαρης
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Χορογραφίες: Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Λογαράς

Παίζουν οι ηθοποιοί :
Αχιλλεοπούλου Ζαχαρή
Βαμβακάς Δημήτρης
Βούλτσος Διονύσης
Δημόπουλος Θάνος
Επιτροπίδης Γιώργος
Κοσμάτου Βιργινία

Κατασκευή σκηνικών: Φώτης Στεργίου
Κατασκευή κοστουμιών: Νίκη Αντζουλάτου
Art video: Σάκης Μπάστας
Φωτογράφηση: Φαύστα Φραντζή
Σχεδιασμός εντύπων: Αλέξης Σακελλαρόπουλος

Στον ήχο: Τάκης Σμυρίλιος
Στα φώτα: Γιάννης Αναστασόπουλος

Παραστάσεις για το κοινό, από την 15η Οκτωβρίου, στις 12 μμ.

Προπώληση: viva.gr Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα Πληροφορίες-Κρατήσεις: 261 181 0524 www.royaltheater.gr