Ξεκινούν σήμερα ξεναγήσεις στην έκθεση Παπαθεοδώρου

Με την έκθεση αφιέρωμα στο έργο του Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών ξεκινά  την  «διαδρομή» της το νέο έτος 2020. Η έκθεση που άνοιξε τις πύλες της  στις 20 Δεκεμβρίου 2019 θα διαρκέσει έως & το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ήδη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των φιλότεχνων.

Με την πραγματοποίηση της έκθεσης,  ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων τιμά  έναν πολύ σημαντικό ντόπιο καλλιτέχνη που έζησε, εργάστηκε και δημιούργησε στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της έκθεσης, στη Δημοτική Πινακοθήκη (Μαιζώνος 110) ξεκινά η πραγματοποίηση ανοιχτών ξεναγήσεων, από τον αγιογράφο – καθηγητή αγιογραφίας, επιμελητή της έκθεσης, Πέτρο Λαμπρινάκο.

Ο κύκλος των ξεναγήσεων ‘ανοίγει’ την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα.  Ανοιχτές ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης την Παρασκευή  31 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις  7.00 το απόγευμα . Η ξενάγηση της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου, θα κλείσει με την παρουσία του κουαρτέτου εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

Στη διάρκεια των ξεναγήσεων το κοινό θα έρθει σε επαφή με έργα του ζωγράφου,  χαρακτηριστικής τεχνοτροπίας και εκφραστικής ικανότητας, ο οποίος εμπνέει και τη νέα γενιά καλλιτεχνών, όχι μόνο με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε και το ύφος που έδινε στα έργα του, αλλά περισσότερο με τη σεμνότητα και ταπεινότητα που χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα τη ζωή του. αναζήτησε διαρκώς νέους δρόμους στη ζωγραφική και καθιέρωσε νέες τεχνοτροπίες που ξεπηδούν από τους πίνακές του χειμαρρώδεις, κάνοντας τα έργα του μοναδικά.