Μια παράσταση με πλήθος μηνυμάτων ετοιμάζουν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πατρών

Γιατί ένα παιδί από τη μακρινή Περσία να θέλει να φύγει απ' την πατρίδα του; Πόσο μπορούν οι άνθρωποι ν' ακούν πάνω απ' τα κεφάλια τους τρομακτικούς ήχους από αεροπλάνα που σκορπούν τον θάνατο με τις δολοφονικές τους βόμβες;

Κι όταν το ταξίδι της φυγής είναι αναπόφευκτο, ποιος έχει το δικαίωμα να ορίζει τα όνειρα και τις επιλογές εκείνου που αναζητεί μιαν άλλη πατρίδα; Στην Ελλάδα, τον Φερεϋντούν αγάπησαν και υπερασπίστηκαν οι ποιητές. Γιατί γνώριζαν και κείνοι πως η ζωή είναι το πιο όμορφο ποίημα, το πιο όμορφο ταξίδι... ".

Με αφορμή το βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου "Το ταξίδι του Φερεϋντούν" που στηρίζεται στην πραγματική ιστορία του Πέρση ποιητή - συγγραφέα Φερεϋντούν Φαριάντ και στους ζωντανούς διαλόγους που έγραψε η φιλόλογος Μαρία Φουκα, οι μαθητές μας δίνουν φτερά σε μια παράσταση με θέμα την ασχήμια του πολέμου, τη ζεστασιά της ειρήνης, το χάος στις ζωές των ανθρώπων που δημιουργεί η προσφυγιά, το φόβο μπροστά στον "ξένο", τον "άλλο", αλλά και την αξία της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της ανεξιθρησκίας, της αγάπης.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Μαΐου στις 20:00.