Μια ακόμα τοιχογραφία στην Πάτρα (από τον Πατρινό Κλεομένη Κωστόπουλο)

 Η έβδομη τοιχογραφία για φέτος ξεκινά την Τετάρτη, 04/06, στην οδό Αγ. Σοφίας 18, από τον Πατρινό καλλιτέχνη «KLE», ο οποίος διαθέτει τη στενότερη σχέση με το φεστιβάλ καθώς αποτελεί τον καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης.

Ο Κλεομένης Κωστόπουλος είναι ένας εικαστικός καλλιτέχνης με όραμα την διάδοση και ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, οπότε το όραμα πίσω από το φεστιβάλ, η μετατροπή της πόλης δηλαδή σε μία υπαίθρια γκαλερί είναι κάτι οικείο προς αυτόν.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Στουτγάρδη και το Βερολίνο. Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ., της Robert Bosch Stiftung, της DAAD και της ΑΣΚΤ Αθηνών.

Έργα του υπάρχουν σε πολλά μουσεία, ελληνικές και ξένες ιδιωτικές συλλογές, καθώς και έργα του κοσμούν τους δρόμους της Πάτρας. Έχει στο ενεργητικό του 9 ατομικές εκθέσεις καθώς και πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ζωγραφική του Κλεομένη Κωστόπουλου είναι μία ανθρωποκεντρική ζωγραφική. Η καλλιτεχνική του πορεία διακρίνεται από θεματικούς κύκλους με αναζητήσεις που εκτείνονται από την ακαδημαϊκή ζωγραφική μέχρι τις πιο σύγχρονες εκφάνσεις της ευρωπαϊκής και αμερικάνικης ζωγραφικής πολυγλωσσίας.

Το όραμά του για την τέχνη και τον πολιτισμό τον οδήγησε το 2011 στην ίδρυση της αστικής ΜΗ κερδοσκοπικής εταιρείας Art in Progress ενώ έχει διατελέσει εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του 1ου, του 2ου, του 3ου και του 4ου Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture, καθώς και του 1ου, του 2ου, του 3ου και της φετινής διοργάνωσης, του 4ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk.

Έχει ασχοληθεί με θέματα πολιτικών πολιτισμού, δομές ανάπτυξης και προβολής της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, δημιουργική προσβασιμότητα σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και πολιτιστικά – καλλιτεχνικά – εκπαιδευτικά  projects για παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο και το έργο του θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του: http://www.kleomenis.com/el/.

Η 7η τοιχογραφία δημιουργείται σε συνεργασία και είναι αφιερωμένη: στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, Πάτρα 2019.