Μαθητές από την Αιγείρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

«Η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και τα παιδιά του Δ. Σ. Αιγείρας επισκέφθηκαν την έκθεση ζωγραφικής “η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών”, που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη “Αγωγή Υγείας”, στο «Αρχαιολογικό Μουσσείο Πατρών».

Οι μικροί μας μαθητές, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής από αστυνομικούς της Τροχαίας Πατρών, μέσα από βιωματικά παιχνίδια τις αρχές της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούμε όλες κι όλοι ανεξαιρέτως, μεγάλοι και μικροί ως πεζοί, ως ποδηλάτες, ως επιβάτες και συνεπιβάτες. Το εκπαιδευτικό ταξίδι των παιδιών ολοκληρώθηκε στη γωνία της παιδικής δημιουργίας όπου δόθηκε  η δυνατότητα στα παιδιά να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους και να ζωγραφίσουν τις δικές τους δημιουργίες για την οδική ασφάλεια με υλικά ζωγραφικής. Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν αναμνηστικά προκειμένου να ανακαλούν αυτό το πρωτότυπο εκπαιδευτικό βίωμα με θέμα την Οδική Ασφάλεια.

Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παιδιά του Σχολείου μας για την άψογη εμφάνισή τους, όλους τους συναδέλφους μου, αλλά περισσότερο την Ελληνική Τροχαία Πατρών και ειδικότερα, την Α/Β κ. Τσεκούρα Νικολίτσα, την Ανθ/μο κ. Δεμεσώρη Αικατερίνη, την Ανθ/μο κ. Καλομοίρη Χαρίκλεια, την Ανθ/μο κ. Γιαβρά Άννα, την Ανθ/μο κ. Σίμου Ουρανία, τον Αρχ/κα κ. Ζαχάρη Αθανάσιο, τον Αρχ/κα κ. Μπαλάση Γεώργιο, την Υπρχ/κα κ. Καραπάνου Ελένη, τον Υπρχ/κα  κ. Πατέντα Κωνσταντίνο για την άρτια οργάνωση μα πιο πολύ για το μεράκι και το χαμόγελο με το οποίο μας αντιμετώπισαν …