Κυκλοφόρησαν τα λευκώματα «Εκκλησιαστικόν Μουσείον Αιγίου» και «Μουσείον Ιάκωβος Τσούνης»

ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ «ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ»

 

Με τη βοήθεια του Θεού κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Βιβλίο και Εικόνα» τα λευκώματα «Εκκλησιαστικόν Μουσείον Αιγίου» και «Μουσείον Ιάκωβος Τσούνης».

Πρόκειται για δύο πολυτελείς επιμελημένες εκδόσεις στις οποίες παρουσιάζονται τα εκθέματα που απαρτίζουν τα δύο Μουσεία της πόλεώς μας.

Το μεν πρώτο αναδεικνύει την πλούσια πολιτιστική και εκκλησιαστική ιστορία και κληρονομιά του τόπου μας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις φορητές εικόνες, τα ιερά σκεύη, τα άμφια και τα εκκλησιαστικά βιβλία μνημείων της περιφέρειας της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων.

Το δε δεύτερο παρουσιάζει την προσωπική συλλογή του νεώτερου βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κ. Ιακώβου Τσούνη, ευπατρίδη, που θυσιαστικώς προσέφερε τη ζωή του στην Πατρίδα και τιμήθηκε με τις ανώτερες διακρίσεις της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

Την συγγραφή τους ανέλαβε η θεολόγος – αρχαιολόγος κ. Χρύσα Δημητρίου.

Τα βιβλία θα διατίθενται, για όσους ενδιαφέρονται, από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Βιβλίο και Εικόνα» ( Ερμού 21, Αίγιο) ως εξής: Α) «Εκκλησιαστικόν Μουσείον Αιγίου»: 15 ευρώ και Β) «Μουσείον Ιάκωβος Τσούνης»: 8 ευρώ.