Καρναβάλι 2019: Τελάλης φέτος ο Χατζηαβάτης

«Ακούσατε, ακούσατε, Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ελληνες και Οθωμανοί,..». Κάπως έτσι βγαίνει στον μπερντέ ο Χατζηαβάτης, ο τελάλης του Καραγκιόζη. «Ανηθος, σπανάκι, ρύζι και το Καρναβάλι αρχίζει».

Αυτή είναι η χαρακτηριστική φράση του τελάλη του Πατρινού Καρναβαλιού. Αυτά τα δύο θα ενωθούν καθώς φέτος τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού θα είναι ο Χατζηαβάτης! Αλλωστε, η Πάτρα είναι η γενέτειρα του ελληνικού Καραγκιόζη και το κομμάτι αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγάλη γιορτή της πόλης.

Και ποιος καταλληλότερος να δώσει σάρκα και οστά σε έναν τέτοιο ήρωα, από έναν άνθρωπο που ασχολείται με το Θέατρο Σκιών; Ετσι, φέτος, τελάλης θα είναι ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Καλπουζάνης, σε έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που τον έχουμε συνηθίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες , στους δρόμους της Πάτρας, θα δούμε το καθιερωμένο μουσικό άρμα, αλλά ο τελάλης θα έχει μια διαφορετική μορφή και όχι αυτή του γνωστού μας αρλεκίνου.

Και αυτό, γιατί θα φοράει μασκαράτα που θα απεικονίζει τον Χατζηαβάτη και η φωνή που θα ακούμε θα είναι φωνή του Καραγκιόζη, κάτι που γνωρίζει καλά ο Χρήστος Καλπουζάνης.