"Η ποίησις είναι ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου"

Ποιήματα Πατρινών ποιητών, αλλά και μελών της Εταιρείας Συγγραφέων, θα ακουστούν στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», στις 8 το βράδυ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης και θέμα: "Η ποίησις είναι ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου" Ανδρέας Εμπειρίκος.

Α'Μέρος
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Δημήτρης Καλοκύρης και ο Γιάννης Φρέρης, δ/ντης Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της «Γέφυρας Α.Ε.». 
Ο Διονύσης Καρατζάς θα μιλήσει για την ποίηση του χρόνου και κείμενά τους θα διαβάσουν τα μέλη της Εταιρείας Λογοτεχνών από την Πάτρα: Σπύρος Βρεττός, Γιάννης Ζαρκάδης, Διονύσης Καρατζάς, Κώστας Λογαράς, Γιάννης Παππάς, Αντώνης Σκιαθάς, Έρση Σωτηροπούλου, οι συγγραφείς/ποιητές Γιάννης Δάλλας, Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, Λίλυ Εξαρχοπούλου, Ελένη Ηλιοπούλου-Ζαχαροπούλου, Θέμης Λιβεριάδης, Ανδρέας Μήτσου, Αθηνά Παπαδάκη, Κλαίρη Σωτηριάδου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Συγγραφέων, Κώστας Αρκουδέας, Μιχάλης Μοδινός και Αγγελική Στρατηγοπούλου.

Β'Μέρος
Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου και με ερμηνεύτρια την Δάφνη Ζουρνατζή θα καλύψει το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης.

* Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, την εταιρεία Γέφυρα Α.Ε., τα μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων που διαμένουν στην Πάτρα, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πάτρας, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρή Αμπαζή και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης».