Η νέα κωμωδία από τους «Ρεφενέδες»

«Άσκηση Ετοιμότητας» λέγεται η μαύρη κωμωδία που θ’ ανέβει στο θέατρο Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη στην Πάτρα από το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», το οποίο και γιορτάζει 20 χρόνια θεατρικής δημιουργίας και αξιόλογης παρουσίας.

Ανεβάζει λοιπόν από τις 16 Μαΐου 2019 την κωμωδία «Άσκηση ετοιμότητας», βασισμένη στο θεατρικό του Λουίτζι Λουνάρι «Τρεις πάνω στη κούνια» (1990).

Είναι το πιο διάσημο κείμενο του Ιταλού δραματουργού, μεταφρασμένο σε έξι γλώσσες κι ανεβασμένο σ’ όλο τον κόσμο. Τρεις άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκονται περιέργως αλλού από κει που ξεκίνησαν να πάνε.

Συν τοις άλλοις αναγκάζονται να περάσουν τη νύχτα μαζί σε μια αίθουσα αναμονής, λόγω κάποιας άσκησης για το περιβάλλον, όταν ανεξήγητα φαινόμενα αρχίζουν να συμβαίνουν και δαιμονικές συμπτώσεις.

Ο φόβος έρχεται να εγκατασταθεί -επίσημος προσκεκλημένος- η συζήτηση ανάβει, οι αξίες καθενός αμφισβητούνται κι όλα αυτά σ’ ένα κλίμα παράδοξης και τρελής ευθυμίας. Ο κόσμος μας άλλωστε, είναι ο καλύτερος από τους δυνατούς κόσμους, όπως είπε και ο Λάϊμπνιτς, τερματοφύλακας της Παναχαϊκής!

Πρόγραμμα παραστάσεων στην κεντρική σκηνή του Πάνθεον:

16, 17, 18, 19, 23, 24, 26, 31 Μαΐου 2019 & 1, 2 Ιουνίου 2019. Ώρα έναρξης 21:30. (σαββατοκύριακα στις 20:30).