Η Εύα Κοταμανίδου απόψε στην Πάτρα για το "Ενδόραμα"

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα η επιστημονική διημερίδα ΕΝΔΟΡΑΜΑ 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με προσκεκλημένη, εκτός των σημαντικών ομιλητών και την ηθοποιό Εύα Κοταμανίδου. Η ετήσια αυτή εκδήλωση που ξεκίνησε, τον Ιανουάριο του 2009 καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας και χαρακτηρίζεται από την παρουσίαση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε.

Οι εισηγητές, παρουσιάζουν τα κατά την εκτίμηση τους, σημαντικότερα άρθρα με κριτήρια την κλινική εφαρμογή, αλλά και την ερευνητική παραγωγή της γνώσης.

«Επιμένουμε. Επιμένουμε με αισιοδοξία. Το ΕΝΔΟΡΑΜΑ προϋπήρξε του «Μνημονίου» και θα υπάρχει και μετά από αυτό» επισημαίνουν οι διοργανωτές Α.Γ. Βαγενάκης, Ν.Α. Γεωργόπουλος, Κ.Β. Μάρκου και εξηγούν: «Τις δύσκολες μέρες που διάγουμε οφείλουμε ως επιστήμονες και ως άνθρωποι να επιλέξουμε τις σταθερές που μας οδηγούν σε υπέρβαση με επιτυχία και αξιοπρέπεια. Τέτοιες διαχρονικές και πανανθρώπινες σταθερές είναι η επιστήμη και η γνώση. Τολμούμε λοιπόν και παρά τις οριακά ισοσκελισμένες λογιστικές παραμέτρους του ΕΝΔΟΡΑΜΑΤΟΣ, να καλέσουμε έγκριτους 'Έλληνες ομιλητές και από το εξωτερικό και μάλιστα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Φιλοδοξούμε να επαναλάβουμε και τις επόμενες χρονιές παρόμοιες προσκλήσεις».

Η Εύα Κοταμανίδου στο Συνεδριακό

Η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου, προσκεκλημένη στο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΟΡΑΜΑ» που διεξάγεται παράλληλα με την επιστημονική διημερίδα «ΕΝΔΟΡΑΜΑ ’11: Ενδοκρινολογία, Διαβητολογία, Μεταβολισμός», πρωταγωνίστρια των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα απόψε στις 20.30 θα αναγνώσει τη Γ’ ραψωδία της Ιλιάδας, σε μετάφραση Δ. Μαρωνίτη. Στο πιάνο θα τη συνοδεύσει ο Γιώργος Μεταξάς.

Παράλληλα από χθες λειτουργεί η έκθεση θεατρικού υλικού «Μεταμορφώσεις» που διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.