Εκδόσεις Πικραμένος: "19 δευτερόλεπτα πριν... δυο λέξεις" του Κώστα Μπουλμπασάκου

Από τις Εκδόσεις «Πικραμένος» μόλις κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα 19 δευτερόλεπτα πριν... δυο λέξεις του Πατρινού δημοσιογράφου Κώστα Μπουλμπασάκου.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, ώρα 13.00 στο «Επίκεντρο+» (Νόρμαν 16, Πάτρα). Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Παναγοπούλου η οποία και θα συζητήσει αναλυτικά με τον συγγραφέα για το βιβλίο. Θα ακολουθήσει θεατρικό αναλόγιο με ζωντανή μουσική⸱ με η μουσικός Βίλλυ Τζούφα θα παίξει πιάνο, ενώ με φιλική συμμετοχή θα συνοδεύεσουν μουσικά την εκδήλωση ο Δημήτρης Σύρος και ο Νάσος Σύρος. Κείμενα θα διαβάσει ο συγγραφέας.

«Η ζωή κι ο θάνατος σε απόσταση μόλις ενός εκατοστού»

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της αφήγησης ο αναγνώστης έχει τη διαρκή αίσθηση ότι δεν υπάρχουν στεγανά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Η αφήγηση επικεντρώνεται σε εποχές-ορόσημα της ελληνικής ιστορίας καθώς παρακολουθούμε τις ζωές των ηρώων να διαπλέκονται, αλλά και να σημαδεύονται από τα πολιτικά γεγονότα της νεότερης Ελλάδας. Η πλοκή ακολουθεί με συνειρμικό τρόπο την πορεία της μνήμης. Με αφετηρία τη δικτατορία του Μεταξά, γινόμαστε θεατές στην περιπετειώδη διαδρομή της χώρας, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια και τα βιώματα των πρωταγωνιστών. Ο αφηγητής με αριστοτεχνικό τρόπο τοποθετεί τους ήρωές του στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, της Κατοχής, του Εμφυλίου που ακολούθησε την απελευθέρωση της Ελλάδας, της Χούντας και της Μεταπολίτευσης, αλλά και στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης. Πώς βιώνει καθένας από τους ήρωες τα τεκταινόμενα της κάθε περιόδου; Παράλληλες δραματικές ιστορίες ρίχνουν φως στις εθνικές συγκυρίες που σημάδεψαν τις ζωές των πρωταγωνιστών.