Ειδική έκδοση του National Geographic για την Ολυμπία

Στις σελίδες της ειδικής έκδοσης του περιοδικού National Geographic , με τίτλο World Heritage Journeys EUROPE Explore European History and Culture, ανάμεσα σε 33 άλλους επιλεγμένους χώρους – μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ευρώπης, φιγουράρει και η Ολυμπία.

Με τον τρόπο αυτό η UNESCO συνεχίζει την διεθνή καμπάνια, αφιερωμένη στα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς και τον βιώσιμο περιηγητικό τουρισμό.

Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα το οποίο είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαΐκή Ένωση, έχει ως άξονα το διαδικτυακό κόμβο «World Heritage Journeys», (http//visitworldheritage.com/en/eu).

Μέσω του ολοκληρωμένου αυτού προγράμματος, προσκαλούνται οι επίδοξοι ταξιδιώτες να ακολουθήσουν  τέσσερις διαδρομές πολιτιστικής κληρονομιάς – την αρχαία, την ρομαντική, την βασιλική και την υπόγεια Ευρώπη, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να διηγηθούν συναρπαστικές ιστορίες από την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της Ευρώπης.

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας στο πλαίσιο του ανωτέρω  προγράμματος συνεργάζεται σταθερά και αδιάλειπτα με την UNESCO και την National Geographic, τα τελευταία δύο χρόνια στην δημιουργία εμπνευσμένου, έγκυρου και ποιοτικού περιεχομένου που αφορά στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας και ευρύτερα την Ηλεία με σκοπό την προσέλευση επισκεπτών από όλες τις περιοχές του πλανήτη, στοχεύοντας ειδικά στις μεγάλες αγορές της Κίνας και της Βόρειας Αμερικής.