Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο Σατιρικός Τύπος στο Πατρινό Καρναβάλι»

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τίτλο «Ο Σατιρικός Τύπος στο Πατρινό Καρναβάλι» που συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, το Μουσείο Τύπου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Η έκθεση είναι ένα οδοιπορικό του Πατρινού Καρναβαλιού μέσα από τον σατιρικό Τύπο αλλοτινών εποχών, όπου γνώρισαν δόξες οι σκωπτικές, περιπαιχτικές, κριτικές και ενίοτε ανατρεπτικές πένες των δημοσιογράφων. Τα εκθέματα αποτελούν ανατυπώσεις εφημερίδων που βρίσκονται –στη φυσική τους μορφή- στο αρχείο του Μουσείου Τύπου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.

Στα εγκαίνια της έκθεσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Ηλίας Γρηγόρης, ο β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Σωτήρης Μπρακατσέλος και ο πρόεδρος του Μουσείου Τύπου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Μιχάλης Βασιλάκης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Απόστολος Βουλδής και ο πρόεδρος του Τ.Ε.Α.Σ. Θανάσης Μπαμπανέβας.

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως 26 Φεβρουαρίου 2012 (Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00 και 18.00-21.30). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.